Προσβολή στην μνήμη της Φώφης Γεννηματά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανήμερα της κηδείας της Φώφης Γεννηματά – η οποία συγκίνησε το πανελλήνιο με την αξιοπρέπεια και τη δύναμή της – ο πρωθυπουργός έσπευσε να εξαγγείλει πρόγραμμα δωρεάν μαστογραφιών με το όνομά της, «για να την τιμήσει».

Το πρόγραμμα όμως υπάρχει ήδη, έχει νομοθετηθεί, μετά πρόταση της Φώφης Γεννηματα το 2017 από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Θυμίζουμε μάλιστα πως ακριβώς πριν από έναν χρόνο από το βήμα της Βουλής η ίδια η Φώφη Γεννηματά είχε ξεμπροστιάσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όταν και πάλι είχε προσπαθήσει να καπηλευτεί το ευαίσθητο ζήτημα των προληπτικών εξετάσεων για τον καρκίνο. «Υπάρχουν ζητήματα που δεν προσφέρονται για επικοινωνία» είχε υπογραμμίσει τότε η Φώφη Γεννηματά.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ του είχε θυμίσει ότι 45 γυναίκες βουλευτές όλων των κομμάτων είχαν υποβάλει αυτό το αίτημα το 2016, ότι αυτό έγινε δεκτό από τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό το 2017, κι ότι το μέτρο ισχύει από το 2017.

Προσβολή στην μνήμη της, όμως είναι το γεγονός ότι οι δωρεάν μαστογραφίες με κυβέρνηση ΝΔ θα περιορίζονται μόνο σε γυναίκες 49-50 ετών, κάτι που δεν θα κάλυπτε ούτε την ίδια την Φώφη Γεννηματά, όταν νόσησε στα 43 της!

Αδίστακτος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ