Τρόμος στο Μαξίμου απο την επέλαση της πανδημίας – Πάμε σε lockdown οσονουπω για να σωθούμε

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η χώρα πλέον βαδιζει σε ρυθμούς lockdown καθως κανεις δεν μπορει να εγγυηθεί τίποτα. Το Μαξίμου παρολο που εχει δεσμευτεί πολλάκις πως δεν θα ζήσουμε νεο lockdown αυτή την στιγμή βρίσκεται αντιμέτωπο με μια σκληρή πραγματικότητα που ανατρεπει όλους τους σχεδιασμούς και τις επιθυμίες του πρωθυπουργού, να μην ξανακλείσει η οικονομία μας.

Οι  προβλέψεις ειδικών για την πανδημία ειναι δραμματικες. Προβλέπουν για το επόμενο διάστημα εκτίναξη των κρουσμάτων μέχρι και στα 5.000 ημερησίως και τραγικη αύξηση στον αριθμό των θανάτων.

Ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας Νίκος Θωμαΐδης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο αριθμός των μολύνσεων «θα φθάσει τα 4.000 κρούσματα και παραπάνω… μιλάμε για τον Δεκέμβριο, μπορούμε να δούμε περίπου 55 με 60 θανάτους, απώλειες ημερησίως».

Η μεγάλη πίεση στις εντατικές και τα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας, αλλά και των άλλων επιβαρυμένων περιοχών αποτυπώνεται στον αριθμό των διασωληνωμένων ασθενών που μέσα σε μία εβδομάδα αυξήθηκαν κατά 37 και από 354 που ήταν τη Δευτέρα, την Πέμπτη, έφθασαν τους 391.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ