Εκβίαζαν τον δημαρχο Ωραιοκάστρου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μετά απο καλά οργανωμένη επιχείρηση της Αστυνομίας  συνελήφθησαν τρία άτομα που ζητησαν 60.000 ευρώ απο τον δημαρχο Ωραιοκάστρου, για να μη διαρρεύσουν βίντεο με προσωπικές του στιγμές.

Τελιικα έπεσαν στα 40.000 αλλα πιάστηκαν με προσημειωμένα χαρτονομίσματα ενώ απο την αστυνομική έρευνα προκύπτει ότι για αρκετούς μήνες υπήρξε μια παράνομη καταγραφή προσωπικών οικογενειών στιγμών του δημάρχου, με σκοπό να ζητηθούν ανταλλάγματα και να πλήξουν την πολιτική του εικόνα.

Συμφωνα με τον δικηγόρο του δημάρχου, Πάρη Σπυράτο: 

Είχαν καταγράψει διάφορες στιγμές της προσωπικής του ζωής. Για να μην εκθέσουν αυτές τις στιγμές σε άλλους, όπως Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ή να αποτελέσουν αυτά κακόπιστα υλικό για πολιτική εκμετάλλευση, ζήτησαν από τον ίδιο κάποιο χρηματικό ποσό το οποίο ήταν της τάξεως των 60.000 ευρώ. Έγιναν σε αυτό διαπραγματεύσεις σε χρόνο που είχε ενημερωθεί ήδη η Διεύθυνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης και κατέληξαν στο ποσό των 40.000 ευρώ. Έγινε μια άριστα οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση και κατελήφθησαν οι συλληφθέντες να πιαστούν με «τη γίδα στην πλάτη» , δηλαδή έπιασαν έναν εξ αυτών κατά τον χρόνο που παραλάμβανε τα προσομοιωμένα χρήματα.

Αυτοί ήταν προφανώς οι άνθρωποι οι οποίοι τον παρακολουθούσαν και κατέγραφαν αυτά τα λεπτά δεδομένα της προσωπικής του ζωής ενώ από ότι έχει γίνει γνωστό μέχρι τώρα, από άτυπες πληροφορίες, φέρεται να έχει κατονομάσει κάποιος εξ αυτών κρυπτόμενο πρόσωπο το οποίο μπορεί να έχει και πολιτική ιδιότητα.

Είναι μια ιστορία που μας γυρνάει πολλά χρόνια πίσω και πρέπει να υπάρξει ένα σαφές μήνυμα ότι η δημοκρατία δεν εκβιάζεται, ότι τα πολιτικά πρόσωπα δε μπορούν να παγιδευτούν σε τέτοιου είδους μικροσκοπιμότητες τις οποίες πρέπει να αντιμετωπίζει αμιγώς η Ελληνική Δικαιοσύνη.

Από τη μεριά του ο δήμαρχος Παντελής Τσακίρης, μέσω του δικηγόρο του δηλώνει σοκαρισμένος, εκνευρισμένος και οργισμένος για όλα αυτά τα οποία έγιναν εν αγνοία του ενώ σε ανάρτηση του στο διδικτυο τονίζει:

Αισθάνομαι σοκαρισμένος για τη βίαιη εισβολή στην προσωπική και οικογενειακή μου ζωή.
Πολύ θυμωμένος και αηδιασμένος για τις μεθόδους που μετέρχονται «κάποιοι» για να πετύχουν τους σκοπούς τους. Ως εδώ.
Τώρα αναλαμβάνει η δικαιοσύνη.
Ευχαριστώ θερμά τις αρχές της αστυνομίας και ειδικότερα τη διεύθυνση ασφαλείας Θεσσαλονίκης και την υποδιεύθυνση εκβιαστών για την άμεση και αποτελεσματική διαχείριση της υπόθεσης.

Η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται. Τέλος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ