Δήλωση-παρέμβαση του Γιώργου Παπανδρέου σαν προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και επίδειξη δύναμης στους συνυποψήφιους του

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επίδειξη δύναμης του Γιώργου Παπανδρέου που έκανε δήλωση για τη σύνοδο των G20 σαν πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, οταν οι συνυποψήφιοι του στο Κιναλ κερνάνε τσίπουρα  στους καφενέδες στους τζαμπατζήδες χειροκροτητές τους μπας και παρουν καμία ψήφο.

Ως Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς χαιρετίζω την Συμφωνία των G20 για έναν παγκόσμιο ελάχιστο φόρο 15% για τις πολυεθνικές με στόχο να τεθεί σε εφαρμογή το 2023.

Η Σοσιαλιστική Διεθνής ήδη από τη Σύνοδο του Λονδίνου το 2009 έκανε έκκληση για την ανάγκη ενός ελάχιστου φόρου επί των κερδών των πολυεθνικών ώστε να καταβάλλουν ένα ποσοστό στις χώρες εκείνες στις οποίες πωλούν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους.

Η σημερινή απόφαση αποτελει ένα βήμα μπροστά και δικαιώνει τις προσπάθειες των προοδευτικών δυνάμεων ανά τον κόσμο για την μείωση των ανισοτήτων και την θέσπιση ενός δίκαιου και αναλογικού φορολογικου συστήματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ