Στην τρελή χαρά ο Μητσοτάκης, συναντήθηκε με τον Ουκρανό Ζελένσκι, σύμμαχο της Τουρκίας!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αντί να του ξεκαθαρίσει ότι πρέπει να διακόψει κάθε σχέση με τους Τούρκους, τον ενημέρωνε για τις «τουρκικες προκλήσεις»!!

Θετική απόκριση του Πρωθυπουργού στο κάλεσμα Ζελένσκι να επισκεφθεί την Ουκρανία
Μεγάλη «επιτυχία» του Έλληνα Πρωθυπουργού στη Γλασκώβη, στο περιθώριο της Διάσκεψης για το Κλίμα COP26. Όπως μετέφεραν κυβερνητικές πηγές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι και τον ενημέρωσε για τη συμπεριφορά της… Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Συζητήθηκαν επίσης περιφερειακά και διεθνή ζητήματα. Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Ουκρανίας για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τη συμπεριφορά της Τουρκίας, επισημαίνοντας ότι τα διεθνή προβλήματα θα πρέπει να επιλύονται με σεβασμό προς το Διεθνές Δίκαιο και τις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών», λένε οι πηγές.

Το ότι ο Πρωθυπουργός ανέφερε την Τουρκία σε μια χώρα η οποία έχει στενότατη συνεργασία με την Άγκυρα, έχει υπογράψει εξοπλιστική συμφωνία μαζί της και προσφάτως τα τουρκικά drones που αγόρασε χρησιμοποιήθηκαν κατά των φιλορώσων στο Ντονμπάς, είναι απλά γραφικό.

Η Ουκρανία είναι ξεκάθαρα και δεν το έχει αρνηθεί, κομμάτι στη σφαίρα της τουρκικής επιρροής και είναι πραγματικά αξιοπερίεργο το γιατί αποφάσισε ο κ.Μητσοτάκης να ασχοληθεί με την Τουρκία, αντί να δώσει έμφαση σε άλλα πράγματα, όπως η πολυπληθής ελληνική ομογένεια στην ανατολική Ουκρανία.

Εξέφρασε ακόμα και την υποστήριξή του «στην εμβάθυνση των σχέσεων ΕΕ – Ουκρανίας, τόσο σε διμερές επίπεδο, όσο και εντός του θεσμικού πλαισίου της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ