Σε πιάνει τρέλα: 318% πάνω οι λογαριασμοί του ηλεκτρικού ρεύματος!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχει χαθεί η μπάλα στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, με τους καταναλωτές να βρίσκονται στα πρόθυρα νευρικής κρίσης, αφού ξεπερνά κάθε λογική η υπερχρέωση που καλούνται να πληρώσουν ακόμη και οι πιο αδύναμοι πολίτες της χώρας.

Κορυφαίο παράδειγμα μία ηλικιωμένη κυρία 77 ετών από τη Θεσσαλονίκη, η οποία διαμένει μόνη της σε οίκημα 70 τ.μ., ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα πλήρωνε λογαριασμό ρεύματος από 50 έως 60 ευρώ τον μήνα, καλείται τώρα να καταβάλει 207 ευρώ. Συγκεκριμένα, ο λογαριασμός στις 28 Σεπτεμβρίου ήταν 65,29 ευρώ, ενώ αυτός που εκδόθηκε στις 25 Οκτωβρίου έφτανε τα 207,68 ευρώ, καταγράφοντας, δηλαδή, αύξηση περίπου 318%.

Όπως αναφέρει ο γιος της ηλικιωμένης γυναίκας, «το πρώτο παράδοξο είναι πως ο εκκαθαριστικός αυτός ήρθε έπειτα από οκτώ μήνες και η απάντησή τους στο ερώτημά μου, μα γιατί σε οκτώ και όχι σε τέσσερα, ήταν μήπως το ρολόι βρίσκεται σε κλειστό χώρο. Βεβαίως και βρίσκεται, αλλά όλα αυτά τα χρόνια ο υπάλληλος χτυπάει το κουδούνι, ανοίγουμε, και αν παρ’ ελπίδα δεν υπάρχει κάποιος, αφήνει σημείωμα και τους λέμε τις κιλοβατώρες διά τηλεφώνου».

Σύμφωνα με τον ίδιο και με βάση την ενημέρωση που είχε από εκπρόσωπο της εταιρίας, το τελευταίο εκκαθαριστικό είχε για ποσό ρεύματος 322,21 ευρώ, μείον 269,55 των προηγούμενων μηνών ως έναντι, οπότε και το ποσό που θα έπρεπε να πληρώσει η μητέρα του θα ήταν 53 ευρώ, όπως περίπου και όλους τους μήνες. Ωστόσο, στην πίσω σελίδα υπήρχε το ποσό των 154,81 ευρώ, ως ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΟΤΣ (Οριακή Τιμή Συστήματος), που «φούσκωσε» υπερβολικά τον λογαριασμό, τριπλασιάζοντας το ποσό.

Ο καταγγέλλων ρώτησε την εταιρία για το αν εφαρμόζονται οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για στήριξη των νοικοκυριών με κατανάλωση από 300 έως 600 κιλοβατώρες, ωστόσο, όπως είπε, πήρε την απάντηση πως «δεν υφίσταται κάτι τέτοιο» και πως «ποτέ δεν μας έχει έρθει εγγράφως κάτι τέτοιο».

Τα μέτρα στήριξης έχουν μείνει στις εξαγγελίες

Αποδεικνύεται έτσι εμπράκτως αυτό που έχει καταγγείλει η «δημοκρατία» τις προηγούμενες ημέρες, καθώς, αν και έχουν εξαγγελθεί μέτρα στήριξης, τα οποία ούτως ή άλλως δεν επαρκούν για να καλύψουν τις υπέρογκες αυξήσεις, όσο δεν εκδίδεται η απαραίτητη κοινή υπουργική απόφαση για την εφαρμογή τους, είναι όλα… λόγια του αέρα!

Η κυβέρνηση είχε εξαγγείλει ένα αρχικό πακέτο συνολικού ύψους 150.000.000 ευρώ, το οποίο αποδείχθηκε πριν καλά καλά συμπληρωθεί ένας μήνας ότι είναι σταγόνα στον ωκεανό. Έτσι υποχρεώθηκε να προχωρήσει στην προαναγγελία έξτρα μέτρων, ώστε το πακέτο στήριξης να φτάσει τα 500.000.000 ευρώ, όταν παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι έως τον Μάρτιο η συνολική επιβάρυνση των καταναλωτών, νοικοκυριών και επιχειρήσεων θα ξεπεράσει το 1 δισεκατομμύριο ευρώ.

Όμως, είναι τέτοια η αναισθησία και η ανικανότητα των κυβερνώντων, που ακόμη δεν έχει υλοποιηθεί τίποτε και οι καταναλωτές λαμβάνουν καθημερινά τους φουσκωμένους λογαριασμούς, χωρίς καμία ελάφρυνση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ