Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου, 2022

Ένα μεγάλο μπράβο στον υπουργό Σπήλιο Λιβανό, θύμισε Αναστάσιο Πεπονή…

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χριστιανική Δημοκρατια: Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για το ΕΣΥ

Η Χριστιανική Δημοκρατία εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση με αφορμή...

Η απάντηση του Οικονομου για το δείπνο Σαμαρα – Καραμανλή

Κρύος ιδρώτας «λούζει» το Μέγαρο Μαξίμου μετά την...

Τσίπρας: Φτιάχνετε ιδιωτικό ΕΣΥ Αν έχεις λεφτά θα σωθείς

Υπεράσπιση του ΕΣΥ (και ως πολιτικής κληρονομιάς του Ανδρέα...

Τσίπρας: Ανοίγετε τις πόρτες των νοσοκομείων σε κερδοσκόπους της υγείας

Για «υποκρισία», «δογματισμό» και «νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες» κατηγόρησε την κυβέρνηση...

“Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας”: Εθνικό έγκλημα η αναγνώριση του

Η κατάπτυστη απόφαση του Πρωτοδικείου Φλώρινας επικύρωσε το καταστατικό...

Διέκοψαν την ομιλία Βελόπουλου στην βουλη

Πρωτοφανή πράγματα στην ελληνική Βουλή. Ο προεδρεύων διέκοψε ομιλητή,...

Προαναγγελία Κύρτσου για παραπομπή Μητσοτάκη στο ειδικό δικαστήριο

Σε διαδικτυακή του παρέμβαση πριν λίγα μόνο λεπτά ο...

Δείπνο Καραμανλή με Σαμαρά στα βόρεια προάστια

Φίδια έχουν ζώσει πάλι το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς...

Δημοσιογράφος έκλεισε ραντεβού επενδυτών με υπουργό αντί 15.000 ευρω

Σε διαδικτυακή του παρέμβαση ο Κώστας Βεξεβανης αποκαλύπτει πως:...

Γαλάζια επίθεση στον Κωστα Μπακογιάννη – Τον ξεφτίλισαν

Βελάκια στον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη πέταγαν στη Βουλή...

Όσοι χάνουν το σπίτι τους σε πλειστηριασμούς είναι Μπαταχτσήδες κατά την Κυβέρνηση Μητσοτάκη

Ο ανθρώπινος Νίκος ΡωμανόςΑν προστατεύεις την πρώτη κατοικία, προστατεύεις τους μπαταχτσήδες

Σφοδρή επίθεση Κύρτσου σε Μητσοτακη: Εκτροπή

Ως διδάκτορας του LSE, θεωρώ σκανδαλώδες ότι ο Μητσοτάκης χρησιμοποίησε το βήμα του πανεπιστημίου, το οποίο έχει φιλελεύθερη παράδοση, για να εξαπολύσει χυδαία επίθεση κατά Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα.

Επειδή οφείλουμε να δίνουμε και τα εύσημα, με την ίδια λογική που ασκούμε κριτική, αυτό που συνέβη στη βουλή μεταξύ του Υπουργού αγροτικής ανάπτυξης Σπήλιου Λιβανού και του κυβερνητικού βουλευτή Χανίων Μ. Βολουδάκη, δεν είναι ούτε «παραπολιτικό» ούτε «κυβερνητικό ρήγμα». Είναι η σύγκρουση δύο κόσμων που υπερβαίνει την παρούσα βουλή και τα κυβερνητικά κόμματα.

Είναι η αποτύπωση των χαμένων ευκαιριών που οδήγησαν την Ελλάδα στην απαξίωση και την πρωτογενή παραγωγή στην κατάρρευση. Είναι τα κτίρια – φαντάσματα που βλέπουμε στην Θράκη και σε άλλες περιφέρειες, για τα οποία καταναλώθηκαν πολύτιμοι πόροι από τις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις, που εντέλει κατέληξαν στις τσέπες κάποιον επιτήδειων. Αντί να αποτελέσουν πραγματικό εφαλτήριο ανάπτυξης, ειδικά στις ακριτικές περιοχές.

Δυστυχώς η φιλοσοφία του Σπήλιου Λιβανού, είναι εξαίρεση. Δυστυχώς, εκατοντάδες δισεκατομμύρια επιδοτήσεων έπεσαν στον Καιάδα του ρουσφετιού, όπως άλλωστε και τα λεφτά των ελλήνων στο χρηματιστήριο, με αποτέλεσμα η ελληνική οικονομία να στερηθεί πολύτιμων πόρων και να καταφεύγει στον δανεισμό για να επιβιώσει. Γι’ αυτό και είμαστε παγκόσμιοι πρωταθλητές χρέους, παρά το ότι συμμετέχουμε στην ευρωπαΐκή ένωση και μάλιστα στον σκληρό πυρήνα αυτής, την ευρωζώνη.

Οι πραγματικές μεταρρυθμίσεις λοιπόν που χρειάζονται για να αναστηθεί επιτέλους ελληνική οικονομία δεν είναι ούτε το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, ούτε το άρμεγμα μισθωτών, συνταξιούχων, μικρομεσαίων επιχειρηματιών. Η πραγματική μεταρρύθμιση είναι αυτή που εκπροσώπησε στο κοινοβούλιο ο Σπήλιος Λιβανός, είναι ο σεβασμός σε κάθε ευρώ που πέφτει στην πραγματική οικονομία και την πρωτογενή παραγωγή, να καταλήγει ακριβώς εκεί. Στην ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας και της πρωτογενούς παραγωγής, και όχι στην εξυπηρέτηση του εφήμερου κομματικού συμφέροντος.

Για την ακρίβεια, ο Λιβανός χθες θύμισε Αναστάσιο Πεπονή. Αυτού του εμβληματικού πολιτικού άνδρα, ο οποίος εν μέσω της λαίλαπας του «εκσυγχρονισμού», επέβαλλε τη δημιουργία συστήματος πρόσληψης δημοσίων υπαλλήλων με αντικειμενικά κριτήρια. Αυτό θεσμοθετήθηκε με τον νόμο 2190/1994, που αναφέρεται πολλές φορές ως Νόμος Πεπονή, χάρις στον οποίο ιδρύθηκε το ΑΣΕΠ. Προκαλώντας και αυτός την οργή των τότε συναδέλφων του υπουργών και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, επειδή απλούστατα τους στέρησε τος ρουσφετολογικές προσλήψεις. Με αποτέλεσμα στις επόμενες εκλογές να μείνει εκτός Βουλής!

Εξίσου σημαντικές ήταν και οι προσπάθειές του στον τομέα της ενέργειας και των εξωτερικών επενδύσεων, καθώς έκλεισε συμφωνίες ζωτικής σημασίας με την Αλγερία για την μεταφορά φυσικού αερίου στην Ελλάδα (που συνεχίζεται μέχρι σήμερα) και με την τότε Σοβιετική Ένωση για την επεξεργασία και μετέπειτα εξαγωγή ελληνικού βωξίτη.

Τέτοιους πολιτικούς χρειάζεται η Ελλάδα. Πολιτικούς που λειτουργούν με γνώμονα τις επόμενες γενιές και όχι τις επόμενες εκλογές. Αυτούς ακριβώς πρέπει να τιμά και ο ελληνικός λαός με την ψήφο του σε κάθε εκλογική διαδικασία, πέρα από κόμματα και πελατειακές σχέσεις. Όταν η Ελλάδα αρχίζει και εκλέγει «Λιβανό και Πεπονή», θα έχει χαράξει μόνη της τον δρόμο της πραγματικής εξόδου από οποιαδήποτε κρίση.

Παραθέτουμε το συγκεκριμένο επεισόδιο, όπως ακριβώς δημοσιεύθηκε στην στήλη «έγκυρες πηγές» της εφημερίδας Δημοκρατία.


Εσωκομματική σύρραξη, και μάλιστα αναπάντεχα, προκλήθηκε στη Νέα Δημοκρατία, ανάμεσα στον Σπήλιο Λιβανό και τον Μανούσο Βολουδάκη, με αφορμή τις κτηνοτροφικές επιδοτήσεις στην Κρήτη, με τους δυο άντρες να αντιπαρατίθενται σε αρκετά έντονο ύφος στην Ολομέλεια της Βουλής, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Ολα ξεκίνησαν όταν ο εκ Χανίων ορμώμενος βουλευτής της Ν.Δ. Μανούσος Βολουδάκης κατήγγειλε με ερώτησή του στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιο Λιβανό την «απαράδεκτη», όπως την αποκάλεσε, αλλαγή στα κριτήρια καταβολής των ενισχύσεων των κτηνοτρόφων, καλώντας τον υπουργό να αναστείλει την ισχύ της σχετικής υπουργικής απόφασης.

«Δυστυχώς, εσείς σήμερα έρχεστε εδώ να αποτελέσετε τη φωνή των επιτηδείων» του απάντησε ο Σπήλιος Λιβανός, προκαλώντας λογής λογής σχόλια στην αίθουσα της Ολομέλειας, υποστηρίζοντας πως μόνο οι «μπαγαπόντηδες» που προσπαθούν να υφαρπάξουν ενισχύσεις θίγονται με την απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης. 

Ο βουλευτής, φανερά ενοχλημένος, ζήτησε από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να ανακαλέσει την προσωπική αναφορά. «Σε λάθος άνθρωπο απευθύνεστε. Σε λάθος άνθρωπο απαντάτε μάλλον. Σας καλώ να διορθώσετε την προσωπική σας αναφορά σε μένα. Εγώ σας είπα να ελέγξετε τις παρανομίες.

Με όσα είπατε θα μείνει η εντύπωση ότι θεωρείτε όλους όσοι υπέβαλαν αίτηση απατεώνες. Μιλήσατε για 4.500 ανθρώπους. Είναι όλοι αυτοί απατεώνες;» ρώτησε ο Μανούσος Βολουδάκης, με τον υπουργό να του ανταπαντά, πάλι σε οξύ ύφος, ευχόμενος να αντιληφθεί το «λάθος» του. «Δεν μπορώ να πιστέψω» είπε ο υπουργός «ότι έχετε μελετήσει την κατάσταση και συνεχίζετε να λέτε αυτά που λέτε. Ερχεστε και μιλάτε για τους νεοεισερχόμενους, οι οποίοι μπαίνοντας θα πάρουν από το εθνικό απόθεμα κάποια χρήματα. Δεν αισθανθήκατε την ανάγκη να σχολιάσετε ότι τα χρήματα που θα πάρουν βγαίνουν από τις τσέπες άλλων. Δεν είπατε τίποτα» είπε ο Σπήλιος Λιβανός, επιτιθέμενος με αυτόν τον τρόπο στον βουλευτή για την κριτική που του άσκησε. Είναι μια ωραία ατμόσφαιρα εκεί, στη «γαλάζια» Κοινοβουλευτική Ομάδα…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το μυστήριο που κρύβουν οι λίμνες Ζερέλια εδώ και 12.500 χρόνια

Οι λίμνες Ζερέλια ή Ζηρέλια είναι δύο λίμνες κυκλικού...

Σάλος στο Instagram με το αληθινό ονομα της Κλέλιας Ανδριολάτου – Το Κλέλια δεν ειναι...

Απολαμβάνει την επιτυχία της η Kλέλια Ανδριολάτου που ...

Σάλος με το βιντεο του Λούμπεν για τον Μητσοτακη στη Ναταλια Γερμανού

Βούτυρο στο ψωμι των παιδιών του Λούμπεν ήταν οπως φάνηκε η συνεντευξη του Κυριακου Μητσοτακη στην Ναταλια Γερμανού. Μια συνεντευξη που την σχολίασαν με τον δικό τους τροπο.

Σάλος με τον Μακη Τριανταφυλλοπουλο στην Δίκη στο Open: Ρωτήστε πόσοι Αθάνατοι πληρώθηκαν για να...

Εκρηκτική ήταν η εμφάνιση του Μακη Τριανταφυλλοπουλου στην εκπομπή...

Το ασύλληπτο οικογενειακό δράμα πίσω από τον πιο παράξενο τάφο στην Ελλάδα

Στο νεκροταφείο των Ταξιαρχών στον Βόλο υπάρχει ένας διαφορετικός...

Κατερρευσαν οι αστυνομικοι με την παπαδιά: Πήρα τα 347000 ευρώ από τη θυρίδα για να...

Δεν πιστευαν στα αυτια τους οι αξιωματικοί της Οικονομικής...

Η σκηνή στο ”Αυτή η νύχτα μένει” με τον μικρό γιο της Διαμαντως και την...

Μια συγκλονιστικη σκηνή έζησαν οι τηλεθεατές της Σειράς Αυτή...