Θερμό επεισόδιο Ιράν – ΗΠΑ στην θάλασσα του Ομάν!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η τύχη του πλανήτη ενδεχομένως να παίχτηκε πριν από λίγες ημέρες στην θάλασσα του Ομάν, όταν εξελίχθηκε ένα πραγματικό θρίλερ με εκατέρωθεν εμπλοκή των ναυτικών δυνάμεων του Ιράν και των ΗΠΑ, σε δύο διαφορετικά και σοβαρά επεισόδια.

Οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες, αλλά πριν από λίγο η ναυτική διοίκηση των ΗΠΑ επιβεβαίωσε τουλάχιστον το δεύτερο σκέλος του συμβάντος.

Θα προσπαθήσουμε να ξετυλίξουμε το κουβάρι, μεταφέροντας το πρώτο σκέλος του επεισοδίου που αφορά την αμερικανική εμπλοκή με επιφύλαξη, καθώς οι ΗΠΑ δεν το έχουν ακόμα επιβεβαιώσει.
Σύμφωνα λοιπόν με τις πρώτες πληροφορίες, τάνκερ ιρανικών συμφερόντων έπλεε στην περιοχή, ενώ δεν διευκρινίζεται εάν το πετρέλαιο που έφερε ήταν του Ιράν η της Βενεζουέλας. Το Πολεμικό Ναυτικό των Ηνωμένων Πολιτειών, έκανε ρεσάλτο στο τάνκερ, το οποίο επαναλαμβάνουμε είναι ιρανικών συμφερόντων, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες που αναμένεται να διασταυρωθούν, το ρεσάλτο έγινε με την σύμφωνη γνώμη του πληρώματος, που φαίνεται να είναι ιρανοί αντιφρονούντες!

F26B710A E5B7 43C5 8F69 0121E1EED6E5

Η θαλάσσια περιοχή που έγινε το θερμό επεισόδιο.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έφεραν τάνκερ συμφερόντων Σαουδικής Αραβίας, προκειμένου να με τα φορτώσουν το πετρέλαιο και να το κατάσχουν. Κάπου εδώ αρχίζουν τα άκρως επικίνδυνα παιχνίδια.

Το δεύτερο σκέλος το οποίο είναι απόλυτα επιβεβαιωμένο, θέλει το Πολεμικό Ναυτικό του Ιράν να κάνει ρεσάλτο σε τάνκερ συμφερόντων Σαουδικής Αραβίας και να το κατάσχει μαζί φυσικά με το φορτίο του. Το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό παρά το ότι βρισκόταν στην περιοχή, δεν παρενέβη με αποτέλεσμα το πλοίο να καταλήξει στο Ιράν.

Ισραηλινές πηγές όμως υποστηρίζουν ότι τα δύο συμβάντα σχετίζονται, ενώ η όλη υπόθεση αποτελεί ένα σχέδιο του Ιράν, το οποίο έστησε κυριολεκτικά παγίδα στους αμερικανούς, με τους ιρανούς να παριστάνουν τους αντιφρονούντες, να καλείτε το τάνκερ των Σαουδαράβων για να φορτώσει το πετρέλαιο και έπειτα το Πολεμικό Ναυτικό του Ιράν να παρεμβαίνει και να κατάσχει το σαουδαραβικό τάνκερ, με το ιρανικό τάνκερ και τους δήθεν αντιφρονούντες να καταλήγουν και αυτοί στο Ιράν!

Το ακόλουθο βίντεο από το συμβάν, μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση του Ιράν

Μιλάμε για ένα πραγματικό παιχνίδι πολέμου, καθώς για πρώτη φορά υπήρξε εμπλοκή τόσο των αμερικανικών όσο και των ιρανικών δυνάμεων, και το ότι δεν σημειώθηκε σύρραξη οφείλεται στο ότι το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό αποφάσισε να μην παρέμβει όταν οι ιρανοί έκαναν ρεσάλτο στο σαουδαραβικό τάνκερ.

Εάν ισχύει η εκδοχή των ισραηλινών, τότε μιλάμε για μία επίδειξη δύναμης του Ιράν που οπωσδήποτε δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Σε κάθε περίπτωση, το γεγονός είναι ότι οι ένοπλες δυνάμεις του Ιράν προκάλεσαν ευθέως τις αμερικανικές σε ένα επεισόδιο που αποδεικνύει την κλιμάκωση των σχέσεων των δύο χωρών..

ΔΗΜΟΦΙΛΗ