Στημένη κόντρα Μητσοτακη – ΣΥΡΙΖΑ για τα μέτρα στις εκκλησίες με στόχο τον διαχωρισμό εκκλησίας-κράτους;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ξαφνικά κυβερνηση και ΣΥΡΙΖΑ παίζουν περίεργα παιχνίδια με την εκκλησία.
Ο Μητσοτακης που απαγόρευε στους πιστούς να κάνουν ανασταση και να παρουν το Άγιο φως και έτρεχε στα δικαστηρια τους ιερείς που κοινωνουσαν τους πιστούς στο πρωτο lockdown, ξαφνικά το παίζει υπερασπιστής της Εκκλησίας με τροπο όμως που την εκθέτει και δίνει πάτημα στον ΣΥΡΙΖΑ να αντιδράσει εναντίον της.

Ο ΣΥΡΙΖΑ απο την άλλη μερια, δυο μόλις μέρες μετά την πλάτη του Φιλη στην κυβερνηση για την τριτη δόση του εμβολίου (που συνοδευόταν όμως και απο την προταση να μην ισχύσουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού όσων έκαναν τις δυο δόσεις αλλα δεν κάνουν την τριτη, εξισώνοντας ετσι όσους έκαναν τις δυο δόσεις με όσους δεν έκαναν καμία), ζητά την επέκταση των ήδη βάρβαρων και σκληρών μέτρων και στις εκκλησίες.

Κυβερνηση και ΣΥΡΙΖΑ με πρόσχημα τα μέτρα για τους ανεμβολιαστους στην ουσία προσπαθούν να εκθέσουν την εκκλησία, παρουσιάζοντας τους ναούς σαν άντρα διασποράς του ιού, παίζοντας η ΝΔ το ρόλο του καλού μπάτσου και ο ΣΥΡΙΖΑ του κακού.

Πραγματικος τους στοχος δεν ειναι ούτε η πανδημια, ούτε οι ανεμβολιαστοι, αλλα η εκκλησία και ο πολυπόθητος διαχωρισμός κράτους-εκκλησίας.

Ένας διαχωρισμός οι βάσεις για τον οποιο μπήκαν με την επιλογή της κυριας Σακελλαροπούλου στη θέση της ΠτΔ και με  την κοινή στήριξη της απο ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Το Ολυμπία τότε είχε αναδημοσιεύσει ένα “προφητικό” άρθρο που προέβλεπε οτι πολύ σύντομα η εκκλησία θα γίνει μπαλάκι συγκρούσεων που στόχο θα εχουν να την μειώσουν και να την εκβιάσουν:

Το άρθρο είχε τίτλο: Διαχωρισμός Εκκλησίας-Κράτους στα σκαριά από τον Μητσοτακη Αυτο δειχνει η επιλογή Σακελλαροπούλου και ήταν το εξής:

Πριν λίγες ημέρες είχαμε διαβάσει στο έγκυρο hellasminds πως υπάρχει σχέδιο διαχωρισμού εκκλησίας και κράτους πίσω από την επιλογή του Μητσοτακη να προτείνει την κυρια Σακελλαροπούλου για ΠτΔ.

Συγκεκριμένα έγραφε:

Διαχωρισμός Εκκλησίας-Κράτους στα σκαριά από τον Μητσοτακη. Αυτο δειχνει η επιλογή Σακελλαροπούλου. Να γιατί τη στηριζει και ο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να βγάλει λέξη.

Και τι δεν είπαν από την αξιωματική αντιπολίτευση για την κυρια Σακελλαροπούλου στις λίγες ώρες που μεσολάβησαν από την ανακοίνωση του ονόματος της σαν υποψήφια ΠτΔ ως την δήλωση του Αλέξη Τσίπρα που έλεγε ότι θα την στηρίξει και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

FABB3E46-C0B1-4F4F-A9BE-8014C06E9D33
Ετσι ξαφνικά όσοι την έλεγαν μνημονιακή ορντινατσα  ξαφνικά σιώπησαν. Τι συνέβη; Πολύ απλά κατάλαβαν τον πραγματικό λόγο της επιλογής της. Αν όχι τουλάχιστον όλοι, τον κατάλαβε  η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ κάτω από την διαφώτιση του Σημιτικού μπλοκ που έχει διαμορφωθεί στο κόμμα.

Στοχος του μεταρρυθμιστή Κυριακου είναι ο πραγματικός διαχωρισμός της Εκκλησίας και του Κράτους στη χώρα μας, έναν διαχωρισμό που κακά τα ψέματα δεν θα μπορούσε ποτέ να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να διαλυθεί η χώρα από τις φωνές όχι μόνο των αγνών πιστών αλλά κυρίως των πιο παθιασμένων χριστιανών.

Ο Μητσοτάκης ήρθε για να ολοκληρώσει το έργο Σημιτη που έμεινε μισό στις μεταρρυθμίσεις που είναι απαραίτητες (;) για να γίνει μια πραγματικά δυτική χώρα η Ελλάδα, αυτή είναι η αλήθεια.

Ετσι αρχίζοντας με την κατάργηση της αργίας των Τριών Ιεραρχών στέλνει αρχικά το πρώτο μήνυμα σύμπνοιας στον ΣΥΡΙΖΑ για στήριξη, ένα μήνυμα που οι Σημιτικοι του ΣΥΡΙΖΑ φροντίζουν να αποκωδικοποιήσουν και να κοινωνήσουν και στο υπόλοιπο κόμμα όσο μπορούν.

Στη συνέχεια ανακοινώνει το όνομα της κυρίας  Σακελλαροπούλου σαν υποφήψια ΠτΔ ανοίγοντας έτσι μια συζήτηση κυρίως για το αν θα μπορεί να εκλεγεί ΠτΔ καθώς λόγω του αβατου δεν θα μπορεί να παραβρεθεί σε εθιμοτυπικές επισκέψεις στο Άγιο Όρος.

Πραγματικος στοχος του κυριου Μητσοτακη είναι να προκαλέσει ένα ντόμινο εξελίξεων στη χώρα στο θέμα των σχέσεων Εκκλησίας-Κράτους ώστε να γίνει επιτέλους μια σοβαρή αρχή για τον διαχωρισμό τους.

Ετσι τις επόμενες μέρες μετά την εκλογή της νέας προέδρου θα αρχίσουν οι έγκυρες αναλύσεις για τα προβλήματα που δημιουργεί η στενή σχέση εκκλησίας και κράτους στην Ελλάδα με σημαία την αδυναμία επίσκεψης της νέας προέδρου στο Άγιο Όρος με στόχο να δημιουργεί ένα κλίμα υπέρ των μεταρρυθμίσεων που σχεδιάζει ο κύριος Μητσοτάκης για την ελληνική κοινωνία.

Και φυσικά θα ανοίξει και το θέμα της εκκλησιαστικής περιουσίας που είναι και ο πραγματικός λόγος για τον οποιο θα γίνουν όλα: Τα λεφτά της εκκλησίας. Τωρα το που πραγματικά θα πάνε αν φύγουν από την εκκλησία είναι ένα καλό ερωτημα.

Η ΕΚΛΟΓΉ ΤΗΣ ΚΥΡΊΑΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΎΛΟΥ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΤΊΠΟΤΑ ΆΛΛΟ ΠΑΡΆ ΤΟ ΔΌΛΩΜΑ ΣΤΗ ΦΆΚΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΊΣΕΩΝ. ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΟ ΓΝΩΡΊΖΕΙ ΚΑΙ Η ΊΔΙΑ. ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΙΣΤΕΎΕΙ ΌΤΙ ΜΑΖΊ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΘΑ ΟΔΗΓΉΣΟΥΝ ΤΗ ΧΏΡΑ ΣΕ ΜΙΑ ΝΈΑ ΕΠΟΧΉ. ΙΣΩΣ ΑΚΌΜΗ ΝΑ ΈΧΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΓΝΌΤΕΡΕΣ ΠΡΟΘΈΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΉΣΕΙ ΤΗ ΧΏΡΑ ΝΑ ΑΛΛΆΞΕΙ. ΔΕΝ ΤΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΎΜΕ.

Θα είναι όμως έτσι; Και κυρίως γιατί οι οποίες μεταρρυθμίσεις χρειάζεται η ελληνική κοινωνία να πρέπει να επιβληθούν  με αυτό τον πλάγιο τρόπο;

Αλλά το μεγαλύτερο ερωτημα είναι το ποιες μεταρυθμισεις χρειάζεται πραγματικά η χώρα και το ποιες όχι.

Γιατί κάποια πράγματα είναι όπως είναι γιατί βοηθουν  τον Ελληνισμό  να επιβιώσει αιώνες τωρα άσχετα αν κάποιοι εκμεταλλεύονται τις καταστάσεις για προσωπικό τους όφελος εις βάρος του κοινωνικού συνόλου. (Διαβάστε  ΕΔΩ όλο το άρθρο.)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Το συγκεκριμένο δημοσιευμα τότε μας φάνηκε υπερβολικό. Σήμερα όμως ο Γιάννης Ραγκουσης σε συνέντευξη του στο έγκυρο flash.grμιλάει ξεκάθαρα για αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην ελληνικη κοινωνία και εκκλησία με αφορμή την εκλογή της κυρίας Σακελλαροπούλου.

Συγκεκριμένα ο  κ. Ραγκούσης :

¨ΠΆΕΙ ΈΝΑ ΒΉΜΑ ΜΠΡΟΣΤΆ, ΜΕΤΆ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΉ ΤΗΣ ΠΡΏΤΗΣ ΓΥΝΑΊΚΑΣ ΠΡΟΈΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑΣ Κ. ΑΙΚΑΤΕΡΊΝΗΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΎΛΟΥ ΚΑΙ ΖΗΤΆ ΝΑ ΑΝΟΊΞΕΙ Η ΣΥΖΉΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΕΚΚΛΗΣΊΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΈΣΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΊΚΑΣ ΣΤΟΥΣ ΚΌΛΠΟΥΣ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΧΕΙΡΟΤΟΝΊΑ ΓΥΝΑΙΚΏΝ ΚΑΙ ΆΡΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΎ ΤΟΥΣ ΑΠΌ ΤΗΝ ΜΥΣΤΗΡΙΑΚΉ ΙΕΡΟΣΎΝΗ.¨ (ΔΙΑΒΆΣΤΕ ΕΔΏ ΌΛΗ ΤΗ ΣΥΝΈΝΤΕΥΞΗ.)

Τα συμπεράσματα δικά σας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ