Τωρα: Καταγγελία πως ακρωτηριάστηκε πυροσβέστης απο κροτίδα των ΜΑΤ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επίθεση των ΜΑΤ εναντίον των Πυροσβεστών, όταν οι δυνάμεις των ΜΑΤ προσπάθησαν να «σπάσουν» την διαμαρτυρία των εποχικών πυροσβεστών έξω από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Στο σημείο είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς χιλιάδες πυροσβέστες, οι οποίοι ζητούσαν να γίνουν μονιμοποιήσεις και να στηριχθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Στο σημείο έφτασαν δυνάμεις των ΜΑΤ αλλά και η Αύρα, με στόχο να διαλύσουν την συγκέντρωση και να ανοίξουν την κυκλοφορία στα δύο ρεύματα της Κηφισίας. Οι αστυνομικοί έριξαν χημικά και νερό στους Πυροσβέστες για να τους απομακρύνουν και εκείνοι απάντησαν με γιουχαρίσματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έγιναν 5 προσαγωγές, ενώ την ίδια ώρα, μια καταγγελία που δημοσιεύτηκε στην σελίδα των εποχικών πυροσβεστών στο Facebook, αναφέρει ότι ένας συνάδερφός τους ακρωτηριάστηκε στο δάχτυλο από κροτίδα των αστυνομικών.

5419561

«Αυτό που έκανε σήμερα η κυβέρνηση δεν έχει προηγούμενο.

Επέμβαση των ΜΑΤ σε μια ειρηνική πορεία Πυροσβεστών.

Ακρωτηριασμός στο δάχτυλο συνάδελφου εποχικού από κροτίδα ματατζιδων.

Ο ανθελληνισμούς σε όλο του το μεγαλείο.

Αυτοί είναι που μας κυβερνούν.

ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ΤΩΡΑ» αναφέρει η καταγγελία.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τα επεισόδια

«Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, σχετικά με την ένταση που δημιουργήθηκε σήμερα το μεσημέρι, έξω από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στη Λ. Κηφισίας στο Μαρούσι, διευκρινίζει τα κατωτέρω:

Την 10.00 ώρα σήμερα (Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021), με πρωτοβουλία του Πανελλήνιου Σωματείου Συμβασιούχων Πυροσβεστών, πραγματοποιήθηκε συνάθροιση, κατά την οποία συγκεντρώθηκαν σταδιακά 1.000 περίπου άτομα, έξω από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στη Λ. Κηφισίας στο Μαρούσι.

Την 12.00 ώρα και ενώ 600 περίπου άτομα από τους συγκεντρωμένους είχαν αποχωρήσει, οι εναπομείναντες μετακινήθηκαν και κατέλαβαν το οδόστρωμα της Λ. Κηφισίας και στα δύο ρεύματα, με αποτέλεσμα τη διακοπή της κυκλοφορίας.

Ο Αστυνομικός Διαμεσολαβητής τους κάλεσε να απομακρυνθούν από το οδόστρωμα, προκειμένου να διασφαλισθεί η απρόσκοπτη και ασφαλής κυκλοφορία των οχημάτων και να μην διαταραχθεί η κοινωνικοοικονομική ζωή στην ευρύτερη περιοχή. Επιπρόσθετα για να μην παρεμποδισθεί η μετακίνηση των πολιτών-ασθενών στα παρακείμενα Νοσηλευτικά Ιδρύματα ( Ιατρικό Κέντρο, Υγεία, Μητέρα, Ιασώ, Εμβολιαστικό Κέντρο Αμαρουσίου).

Οι συγκεντρωμένοι παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις, αρνήθηκαν να αποχωρήσουν, προβαίνοντας σε αλλεπάλληλες (τουλάχιστον 10) μετακινήσεις στο οδόστρωμα της Λ. Κηφισίας με αποτέλεσμα την δημιουργία μεγάλου κυκλοφοριακού προβλήματος.

Οι Αστυνομικές Δυνάμεις που είχαν τοποθετηθεί στο σημείο, προκειμένου να οριοθετήσουν την συγκέντρωση, με κατάλληλες κινήσεις, περιορισμένη χρήση δακρυγόνων και χρήση νερού από το Ειδικό Όχημα απώθησαν τους συγκεντρωμένουςκαι αποκαταστάθηκε με ασφάλεια η κυκλοφορία των οχημάτων στην Λ. Κηφισίας.

Από το σημείο προσήχθησαν 5 άτομα.

Προανακρίσεως επιλαμβάνεται η Διεύθυνση Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής, ενώ για τα συμβάντα στην ανωτέρω συγκέντρωση, ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ