Η Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν δεν προσκλήθηκαν από τον Τζο Μπάιντεν στη Σύνοδο Κορυφής για τη Δημοκρατία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δεν έχει προσκαλέσει την Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής του για τη Δημοκρατία, αναφέρει το POLITICO.

Σύμφωνα με την αναφορά, ορισμένες χώρες, όπως η Τουρκία και η Ουγγαρία, δεν έχουν προσκληθεί επειδή οι ηγέτες τους υπονομεύουν τα δημοκρατικά τους συστήματα εδώ και χρόνια. Η Αρμενία είναι μεταξύ των προσκεκλημένων. 

Στις 9-10 Δεκεμβρίου 2021, ο Πρόεδρος Μπάιντεν θα φιλοξενήσει την πρώτη από τις δύο Συνόδους Κορυφής για τη Δημοκρατία, η οποία θα συγκεντρώσει ηγέτες από κυβερνήσεις, την κοινωνία των πολιτών και τον ιδιωτικό τομέα για να καθορίσουν μια θετική ατζέντα, για τη δημοκρατική ανανέωση και να αντιμετωπίσουν τις μεγαλύτερες απειλές που αντιμετωπίζουν οι δημοκρατίες σήμερα μέσω συλλογικής δράσης.

Για τις Ηνωμένες Πολιτείες, η σύνοδος κορυφής θα προσφέρει την ευκαιρία να ακούσουν, να μάθουν και να εμπλακούν με ένα ευρύ φάσμα παραγόντων των οποίων η υποστήριξη και η δέσμευση, είναι ζωτικής σημασίας για την παγκόσμια δημοκρατική ανανέωση. Θα παρουσιάσει επίσης ένα από τα μοναδικά δυνατά σημεία της δημοκρατίας: την ικανότητα να αναγνωρίζουμε τις αδυναμίες και τις ατέλειές της και να τις αντιμετωπίζουμε ανοιχτά και με διαφάνεια, ώστε να μπορέσουμε, όπως το θέτει το Σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών, «να σχηματίσουμε μια πιο τέλεια ένωση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ