Μυστηριώδης εξαφάνιση υπαλλήλου της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών – Το τροχαίο και ο περίεργος συγγενής

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αν ειναι δυνατόν. Αντί να ψάχνει η ΕΥΠ τον υπάλληλο της, τον Ψάχνει η Νικολούλη.

Μία περίεργη υπόθεση έφερε στο φως η Αγγελική Νικολούλη, με την εξαφάνιση ενός 50χρονου άνδρα, που για περισσότερο από 15 χρόνια εργαζόταν στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Ο Νώντας Τόλης εξαφανίστηκε στις 20 Μαρτίου από το σπίτι του στο Μεταξουργείο. Είχε σπουδάσει στην Γιουγκοσλαβία και προσλήφθηκε στην ΕΥΠ αρχές του 2000 σαν μεταφραστής.

Το «Τούνελ» βρέθηκε στην γειτονιά του 50χρονου Νώντα, όπου μίλησε με γείτονες για τη μυστηριώδη εξαφάνιση του άνδρα, που μετρά οχτώ περίπου μήνες.

«Από τον Μάρτιο έχω να τον δω, έχει χαθεί τελείως. Ήρθαν πολλές φορές εδώ από την δουλειά του, από την ΕΥΠ όπως είπαν, για να τον αναζητήσουν, χωρίς όμως αποτέλεσμα», ανέφερε ένας γείτονας του Νώντα.

«Ήξερα ότι είναι σε αυτή τη δουλεία και δεν ήθελα να μπω στα χωράφια του. Δεν τον ρωτούσα ποτέ και τίποτα, αλλά ούτε κι αυτός θα έπιανε κουβέντα σχετικά με αυτό το θέμα», κατέληξε.

Ο ξάδελφος του, μίλησε στο «Τούνελ» για το σοβαρό τροχαίο στο οποίο αναμείχθηκε πέντε χρόνια πριν και έμελλε να του αλλάξει τη ζωή.

«Εργαζόταν στην ΕΥΠ απ’ όταν γύρισε από τη Γιουγκοσλαβία, λόγω της γλώσσας που ήξερε. Είχε κάνει τα χαρτιά του και είχε πετύχει. Μπήκε στην υπηρεσία και κατείχε μία πολύ καλή θέση. Ήταν αρκετά ικανοποιημένος με τη δουλειά του, μέχρι που μεσολάβησε ένα περιστατικό που τον σημάδεψε και από τότε, άλλαξε. Ο Νώντας είχε ένα τροχαίο, δεν ξέρουμε όμως παραπάνω λεπτομέρειες. Ποτέ δε μας είπε τι ακριβώς συνέβη σ’ αυτό το ατύχημα. Μετά ζήτησε και μεταφέρθηκε σε άλλο τμήμα, σε μία θέση με λιγότερες ευθύνες», είπε.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και σε μία φίλη του αγνοούμενου από την ΕΥΠ, που συνήθιζαν να κάνουν παρέα. «Έχω την πληροφορία ότι έβγαινε με μία κοπέλα από τη δουλειά του, αλλά δεν έχω παραπάνω στοιχεία. Δε θυμάμαι το όνομά της, αλλά εάν παρακολουθεί, ας επικοινωνήσει η ίδια, γιατί μπορεί να ξέρει κάτι και να μας βοηθήσει στην έρευνα», κατέληξε.

Στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη μίλησε και μία ξαδέλφη του Νώντα, κάνοντας σαφές πως το μοναδικό πράγμα που θέλουν όλοι είναι να τον βρουν.

«Πληροφορήθηκα για την εξαφάνιση τον Αύγουστο. Είχε χαθεί από το πρωί του Σαββάτου 20 Μαρτίου. Τη δήλωση στην αστυνομία την έκανε ο ξάδελφός του από την πλευρά της μητέρας του, που έχει το σπίτι εδώ. Απευθυνθήκαμε ακόμα και σε ντεντέκτιβ για να βρούμε την άκρη, αλλά δεν εντόπισε κάποιο ίχνος του. Έτσι πήραμε την απόφαση να έρθουμε στην εκπομπή της κυρίας Νικολούλη», ανέφερε.

«Ο Νώντας δε μιλούσε καθόλου για τη δουλειά του», αναφέρει ένας άλλος ξάδελφόςτου.

«Είχε ένα ατύχημα με το αυτοκίνητο και από τότε φάνηκε αλλαγή στη συμπεριφορά της οικογένειας. Σαν κάτι να τους απασχολούσε έντονα. Ποτέ δε μάθαμε λεπτομέρειες», είπε ο ξάδελφός του και συμπλήρωσε: «Αργότερα για κάποιο διάστημα ήταν σε αναρρωτική άδεια».

Μάλιστα, αποκάλυψε πως όταν πήγε να επισκεφθεί τον 50χρονο και εκείνος ήταν άφαντος, γείτονες του είπαν ότι είχαν να τον δουν περίπου είκοσι ημέρες. Ωστόσο, όταν έφτασε στο Αστυνομικό Τμήμα με σκοπό να δηλώσει την εξαφάνιση του ξαδέλφου του ενημερώθηκε για έναν…μυστηριώδη συγγενή.

«Έμαθα ότι είχε ήδη δηλωθεί από τον Μάρτιο του 2021. Ζήτησα να δημοσιοποιηθεί στην τηλεόραση και μου είπαν ότι το πρότειναν στο συγγενή που έκανε τη δήλωση εξαφάνισης και εκείνος αρνήθηκε. Υποστήριξε δε στους αστυνομικούς ότι ήταν ο μοναδικός συγγενής του Νώντα, ενώ υπάρχουμε εμείς…» είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ