Με τη βοήθεια των Αλβανών ρίχνει την κυβέρνηση Ζάεφ η σκοπιανή αντιπολίτευση

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο αρχηγός του VMRO-DPMNE λέει ότι είναι ένας «κοινός αγώνας για τον λαό της Μακεδονίας»… σκέτο.
Τη Δευτέρα αναμένεται η παραίτηση του Ζόραν Ζάεφ και της κυβέρνησής του από την πρωθυπουργία των Σκοπίων, όπως είπε ο αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης εθνικιστικού VMRO-DPMNE, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, ο οποίος σε όλες τις δηλώσεις του αναφέρεται σε σκέτη «Μακεδονία», ξεχνώντας το Βόρεια.

Μετά τη βαριά ήττα του SDSM (Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος) στις δημοτικές εκλογές της περασμένης Κυριακής, ο Ζάεφ δήλωσε ότι θα παραιτηθεί και πως δεν θέλει να μπει η χώρα σε διαδικασία εκλογών.

Και αυτό φαίνεται πως θα συμβεί, καθώς η αντιπολίτευση εξασφάλισε την πλειοψηφία για να ρίξει την κυβέρνηση.  Ο Μίτσκοσκι δήλωσε σήμερα ότι το κόμμα του, μαζί με το κόμμα «Levica» (Αριστερά) και τα αλβανικά κόμματα «Συμμαχία για τους Αλβανούς» και «BESA», εξασφάλισε κοινοβουλευτική πλειοψηφία 61 βουλευτών (από τις 120 έδρες της σκοπιανής Βουλής) η οποία, όπως είπε, «εγγυάται πως αυτή η κυβέρνηση υπό το SDSM ανήκει στο παρελθόν».

Η νέα αυτή κοινοβουλευτική πλειοψηφία θα κερδηθεί με την αποχώρηση από την κυβέρνηση του μικρού αλβανικού κόμματος «BESA» που έχει τέσσερις βουλευτές. «Πρόκειται για έναν συνασπισμό κατά του εγκλήματος και της κυβερνητικής διαφθοράς, ενάντια στις προδομένες ελπίδες, ένα μπλοκ για την πρόοδο και ένα νέο μέλλον», σχολίασε ο αρχηγός του VMRO-DPMNE (τα αρχικά του βγαίνουν από το: Εσωτερική Μακεδονική Επαναστατική Οργάνωση – Δημοκρατικό Κόμμα για τη Μακεδονική Εθνική Ενότητα).

«Το προσεχές διάστημα θα προσπαθήσω να σχηματίσω νέα κυβέρνηση, εφόσον, δημιουργηθούν οι συνθήκες και υπάρξουν εγγυήσεις για μία σταθερή και μεταρρυθμιστική κυβέρνηση. Σε διαφορετική περίπτωση, η μόνη λύση για τη χώρα είναι η διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών το συντομότερο δυνατό», τόνισε ο Μίτσκοσκι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ