Πάμε για τα χειρότερα – Νεα μέτρα προαναγγέλει ο Γεωργιαδης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παρολο που απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown, ο υπουργός Ανάπτυξης, αφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα τοπικά περιοριστικά μέτρα, τα οποία όμως θα αφορούν αποκλειστικά όμως τους ανεμβολίαστους.

Συγκεκριμενα τόνισε: Lockdown δε θα υπάρξει. Όχι επειδή αποκλείεται να βρεθούμε σε δύσκολες καταστάσεις, δυστυχώς δεν αποκλείεται, με 35% των πολιτών ανεμβολίαστους. Ο λόγος που δε θα γίνει το lockdown είναι το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν έχει το ηθικό δικαίωμα να παραβιάσει συνταγματικές ελευθερίες των εμβολιασμένων, οι οποίοι δια της επιλογής τους να εμβολιαστούν, δεν κινδυνεύουν πλέον να χάσουν τη ζωή τους. Άρα, δεν μπορείς να τους πεις ότι σε “κλείνω σπίτι”.

Τοπικά περιοριστικά μέτρα θα μπορούσαν να υπάρξουν, όμως η γενική μας αρχή είναι ότι και αυτά θα αφορούν στους ανεμβολίαστους. Προσπαθούμε στο μέτρο του εφικτού τα οριζόντια μέτρα να μην επηρεάζουν πολύ τη ζωή των εμβολιασμένων.

Οι εμβολιασμένοι και κολλάνε και μπορούν να μεταδώσουν, αλλά δεν πεθαίνουν, δεν πάνε σε εντατική και δεν επιβαρύνουν το σύστημα υγείας σε αντίθεση με τους ανεμβολίαστους. Αν κολλήσουν 1 στους 10 μπορεί να πεθάνει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ