Σοβαρό επεισόδιο Μητσοτάκη με Ολλανδή δημοσιογράφο – «Δεν θα έρχεσαι σε αυτό το κτίριο να με προσβάλλεις» (Video)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επεισόδιο σημειώθηκε μεταξύ του πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και Ολλανδής δημοσιογράφου, στο πλαίσιο της κοινής συνέντευξης Τύπου του Έλληνα πρωθυπουργό με τον Ολλανδό ομόλογό του, Μαρκ Ρούτε.

Όλα ξεκίνησαν όταν η δημοσιογράφος ρώτησε τον πρωθυπουργό «πότε θα σταματήσετε να λέτε ψέματα για τα push backs και για όσα συμβαίνουν με τους πρόσφυγες στην Ελλάδα» συμπληρώνοντας ότι προσβάλλει τη νοημοσύνη όλων των δημοσιογράφων του κόσμου.

«Γνωρίζω ότι στην χώρα σας μπορείτε να κάνετε ευθέως ερωτήσεις. Δεν σας επιτρέπω να με προσβάλλετε σε αυτό το κτίριο. Δεν θέλω να με κατηγορείτε με εκφράσεις και κατηγορίες που δεν υποστηρίζονται από στοιχεία όσον αφορά το προσφυγικό. Εμείς έχουμε σώσει χιλιάδες, 200 άνθρωποι κινδύνεψαν να πνιγούν νότια της Κρήτης και κάθε μέρα σώζουμε ζωές. Ενώ την ίδια στιγμή εμποδίζουμε τις ροές από την Τουρκία και καλούμε το Λιμενικό τους να τους επιστρέψουν. Γι’ αυτό αντί να ρίχνετε την ευθύνη στην Ελλάδα θα έπρεπε να κατηγορείτε εκείνους που εκμεταλλεύονται ανθρώπους», απάντησε σε έντονο τόνο ο πρωθυπουργός.

«Έχουμε μία πολύ σκληρή αλλά πολύ δίκαιη πολιτική στο μεταναστευτικό. 50.000 άνθρωποι έχουν έρθει στην Ελλάδα εκ των οποίων 10.000 ήταν Αφγανοί που έχουν λάβει άσυλο. Έχετε πάει ποτέ στη Σάμο; Δεν έχετε πάει. Δεν θα έρχεστε σε αυτό το κτίριο να με προσβάλλετε. Αν πάτε στη Σάμο θα βρείτε μία πολύ καλή δομή με συνθήκες υγιεινής, παιδότοπους και δεν έχει καμία σχέση με το τι είχαμε στο παρελθόν. Δεν επιτρέπω σε κανέναν να κουνάει το δάκτυλο σε αυτή την κυβέρνηση και να κατηγορεί και εμένα», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Δείτε το βίντεο μετά το 20ο λεπτό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ