Ισραηλινός παντεπόπτης οφθαλμός στην Κύπρο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο στρατός του Ισραήλ υπέγραψε συμφωνία με την Κύπρο για την κατασκευή ενός νέου συστήματος ηλεκτρονικής επιτήρησης κατά μήκος των αποστρατιωτικοποιημένων ζωνών της χώρας, της λεγόμενης πράσινης γραμμής, που χωρίζει το ελεύθερο από το κατεχόμενο μέρος.

Το σύστημα των 27,5 εκατομμυρίων ευρώ (31,8 εκατομμύρια δολάρια) από την Elbit Systems (σ.σ. η γνωστή από την εμπλοκή της στο Διεθνές Εκπαιδευτικό Κέντρο Πτήσεων στην Καλαμάτα) που θα δημιουργήσει την πλατφόρμα, θα παρέχει 24ωρη βιντεοπαρακολούθηση, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κυπριακού Υπουργείου Άμυνας Χρήστος Πιερής στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων. Το πρότζεκτ θα χρειαστεί τρία χρόνια για να ολοκληρωθεί.

Όπως μεταδίδει το al-monitor.com που επικαλείται το Υπουργείο Άμυνας της Κύπρου, η συμφωνία υπεγράφη κατά τη διάρκεια επίσκεψης του επικεφαλής της Διεύθυνσης Διεθνούς Αμυντικής Συνεργασίας του Υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ, Γιάιρ Κούλας.

Η Κυπριακή Δημοκρατία έχει αναζητήσει πρόσθετη ασφάλεια για να καταπολεμήσει την αύξηση του λαθρεμπορίου και της παράνομης μετανάστευσης κατά μήκος των 180 χιλιομέτρων (112 μίλια).

Η νεκρή ζώνη περιλαμβάνει επίσης πολλά κενά ακατοίκητων περιοχών που χρησιμοποιούνται εδώ και καιρό από λαθρέμπορους, τα οποία σύντομα θα παρακολουθούνται μέσω καμερών από την Εθνική Φρουρά της Κύπρου σε συντονισμό με την τοπική αστυνομία, σύμφωνα με την Cyprus Mail.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ