Μαθήματα δημοσιογραφίας από την Ολλανδέζα Ingeborg Beugel – Έχασε την ψυχραιμία του Κυριάκος Μητσοτάκης (Βίντεο)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Μητσοτάκης έπαθε Ερντογάν.

netakias.com

Πρώτον. Να ξεκαθαρίσουμε ότι η Ολλανδέζα θα έπρεπε να κάνει την ερώτηση πρώτα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που από την μια παριστάνει την ανθρωπιστική και από την άλλη έχει αφήσει την Ελλάδα μόνη της στο μεταναστευτικό. Τα ελληνικά ΜΜΕ αντί να κάνουν έρευνα για τα push backs προσφύγων που ρώτησε η Ολλανδή δημοσιογράφο τον Μητσοτάκη και να της απαντήσουν με επιχειρήματα αν έχει άδικο, έκαναν έρευνα για το ποια είναι η Ολλανδή δημοσιογράφος. Για να καταλάβετε το επίπεδο δημοσιογραφίας στην Ελλάδα.

Δεύτερον. Οι τζαμπατζίδες της Κομισιόν δίνουν δισεκατομμύρια στον Ερντογάν για το μεταναστευτικό, αλλά απειλούν να κόψουν την χρηματοδότηση ζητώντας διαφάνεια στο θέμα των push back

Τρίτον. Στο δίκαιο της Θάλασσας δεν μπορείς να κάνεις push back και αν συμβαίνει πρέπει να ερευνηθούν οι καταγγελίες, όχι μόνο από εγκάθετους κύκλους, αλλά ακόμη και από την Δημόσια Τηλεόραση της Δανίας, αλλά και άλλες οργανώσεις. Αν δεν τηρούμε εμείς το δίκαιο της θάλασσας, μετά πως θα το επικαλούμαστε;

Τέταρτον. Ελληνική Δημοσιογραφία. Σε υπερωρίες οι πληρωμένοι δημοσιογράφοι της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, προσπαθούν να παρουσιάσουν την Ολλανδή δημοσιογράφο Ingeborg Beugel σαν μία γραφική, περιθωριακή φιγούρα. Θα έχει δολοφονηθεί επαγγελματικά ως το πρωί. Έκανε το ολέθριο λάθος να θέσει κανονική ερώτηση στην Ελλάδα του 2021 που η δημοσιογραφία είναι χειρότερη από το Ιραν και Βόρεια Κορέα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την απάντηση που έδωσε στην Ολλανδή δημοσιογράφο Ingeborg Beugel παραδέχτηκε πόσο ξεπουλημένοι είναι στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι Έλληνες δημοσιογράφοι με την φράση «Γνωρίζω ότι στην χώρα σας μπορείτε να κάνετε ευθέως ερωτήσεις», δηλαδή επιβεβαίωσε με το «μπορείτε » ότι στην Ελλάδα οι ερωτήσεις στον Πρωθυπουργό γίνονται με σκονάκια και επιτροπή λογοκρισίας. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει συμμετάσχει ποτέ σε debate, αλλά ούτε σε όλη του την πολιτική σταδιοδρομία, ακόμη και ως βουλευτής δεν παραχώρησε συνέντευξη σε δημοσιογράφο που θα το έφερνε σε δύσκολη θέση.

ce9fcebbcebbceb1cebdceb4ceadceb6ceb1 ingeborg beugel ce9acf85cf81ceb9ceaccebacebfcf82 ce9cceb7cf84cf83cebfcf84ceaccebaceb7cf82 4

Kατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρωθυπουργό της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε, o Έλληνας πρωθυπουργός έχασε τη ψυχραιμία του όταν ολλανδή δημοσιογράφος τον κατηγόρησε ανοιχτά ότι ψεύδεται σε ό,τι ισχυρίζεται για το ζήτημα των παράνομων επαναπροωθήσεων προσφύγων.

Πιο συγκεκριμένα η ερώτηση της δημοσιογράφου διατυπώθηκε ως εξής :

«Πότε θα σταματήσετε να λέτε ψέματα για τα pushbacks; Γιατί δεν είστε ειλικρινής;»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, φανερά πανικόβλητος από την ευθύτητα της, έχασε την ψυχραιμία του και σε αγενή τόνο απάντησε ως εξής:

«Γνωρίζω ότι στην χώρα σας μπορείτε να κάνετε ευθέως ερωτήσεις. Δεν σας επιτρέπω να με προσβάλλετε σε αυτό το κτίριο. Δεν θέλω να με κατηγορείτε με εκφράσεις και κατηγορίες που δεν υποστηρίζονται από στοιχεία όσον αφορά το προσφυγικό. Εμείς έχουμε σώσει χιλιάδες, 200 άνθρωποι κινδύνεψαν να πνιγούν νότια της Κρήτης και κάθε μέρα σώζουμε ζωές. Ενώ την ίδια στιγμή εμποδίζουμε τις ροές από την Τουρκία και καλούμε το Λιμενικό τους να τους επιστρέψουν. Γι’ αυτό αντί να ρίχνετε την ευθύνη στην Ελλάδα θα έπρεπε να κατηγορείτε εκείνους που εκμεταλλεύονται ανθρώπους», απάντησε σε έντονο τόνο ο πρωθυπουργός.

Η Ολλανδέζα δημοσιογράφος Ingeborg Beugel και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης
Η Ολλανδέζα δημοσιογράφος Ingeborg Beugel και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

«Έχουμε μία πολύ σκληρή αλλά πολύ δίκαιη πολιτική στο μεταναστευτικό. 50.000 άνθρωποι έχουν έρθει στην Ελλάδα εκ των οποίων 10.000 ήταν Αφγανοί που έχουν λάβει άσυλο. Έχετε πάει ποτέ στη Σάμο; Δεν έχετε πάει. Δεν θα έρχεστε σε αυτό το κτίριο να με προσβάλλετε. Αν πάτε στη Σάμο θα βρείτε μία πολύ καλή δομή με συνθήκες υγιεινής, παιδότοπους και δεν έχει καμία σχέση με το τι είχαμε στο παρελθόν. Δεν επιτρέπω σε κανέναν να κουνάει το δάκτυλο σε αυτή την κυβέρνηση και να κατηγορεί και εμένα»

Εν συνεχεία μάλιστα, αφού διέψευσε την δημοσιογράφο, έσπευσε να της παρουσιάσει την κατάσταση στα κέντρα υποδοχής προσφύγων των ελληνικών νησιών, αφού πρώτα ρώτησε, υψώνοντας τους τόνους αν έχει η ίδια επισκεφθεί τη Σάμο. Η απάντηση της, ωστόσο, ήταν σαφής:

«Ναι έχω πάει» .

ce9fcebbcebbceb1cebdceb4ceadceb6ceb1 ingeborg beugel ce9acf85cf81ceb9ceaccebacebfcf82 ce9cceb7cf84cf83cebfcf84ceaccebaceb7cf82 1

Παρόλα αυτά ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αυταρχικό τόνο επισήμανε με εκνευρισμό :

«Όχι, δεν έχετε πάει. Κοιτάξτε, δε θα έρχεστε εδώ σε αυτό το κτίριο και θα με προσβάλλετε. Είμαι ξεκάθαρος; Μιλάω τώρα, δε θα με διακόπτετε, σας άκουσα πολύ προσεκτικά».

Μάλιστα, καταλήγοντας, δε δίστασε να παρουσιάσει τις δομές φιλοξενίας ως χώρους καθαρούς που τελούν υπό άψογες συνθήκες.

ce9fcebbcebbceb1cebdceb4ceadceb6ceb1 ingeborg beugel ce9acf85cf81ceb9ceaccebacebfcf82 ce9cceb7cf84cf83cebfcf84ceaccebaceb7cf82 2

Οι καταγγελίες για push backs είναι επίσημες από την Κομισιόν

Την ώρα που ο σκληρός πυρήνας της Ε.Ε. απαιτεί, χωρίς να το φωνάζει πολύ δυνατά, από το Λιμενικό και τη FRONTEX να κλείσουν τον δρόμο στα προσφυγικά κύματα που αγωνίζονται να φτάσουν στην Ευρώπη, συνεχίζονται οι καταγγελίες από ΜΚΟ, οργανισμούς, ευρωβουλευτές και επιτροπές ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς πληθαίνουν οι μαρτυρίες ατόμων που ισχυρίζονται ότι εμποδίστηκαν να καταθέσουν αίτημα ασύλου στην Ελλάδα.

Η ελληνική κυβέρνηση, μετά και τις πρόσφατες καταγγελίες ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στο προσφυγικό, πιέζεται έντονα πλέον από την Κομισιόν για τη δημιουργία μηχανισμού ελέγχου της διαχείρισης των ελληνικών θαλασσίων συνόρων.

Commission asks Greece for transparency on pushbacks to release migration funds

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ