Ποινική δίωξη κατά του Αλβανού εισαγγελέα που αυτοκτόνησε τον Κατσίφα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Για κατάχρηση εξουσίας και χρηματισμό διώκεται από την αλβανική ειδική εισαγγελία για την καταπολέμηση της διαφθοράς ο εισαγγελέας που είχε αυτοκτονήσει τον 35χρονο ομογενή με δύο σφαίρες στην καρδιά

Συγκεκριμένα η εισαγγελέας  της «SPAK» Ντριτάν Πρένσι, άσκησε ποινική δίωξη κατά του Τσάφκα για «κατάχρηση εξουσίας» και «χρηματισμό» και η υπόθεση αφορά στον χρηματισμό του Προϊστάμενου της Εισαγγελίας Αργυροκάστρου Γιουλιάν Τσάφκα, μέσω δικηγόρου που εκπροσωπεί πρόσωπο το οποίο κατηγορείται για «καταπάτηση κανόνων οδικής συμπεριφοράς» και για «ενέργειες που αποσκοπούν στην απόκρυψη της αλήθειας». Κατηγορούν τον Τσάφκα πως έλαβε μέσω του δικηγόρου του κατηγορούμενου το ποσό των 3.000 ευρώ εκ των οποίων τα μισά προοριζόταν για τον ίδιο και το υπόλοιπο ποσό για τον Δικαστή της υπόθεσης με σκοπό την παύση της ποινικής δίωξης ή την έκδοση αθωωτικής απόφασης.

Η υπόθεση έχει αριθμό πρωτοκόλλου 922 και βρίσκεται υπό την επίβλεψη του Εθνικού Γραφείου Ερευνών της Αλβανίας «BKH». Για την ίδια υπόθεση επίσης διώκονται ακόμη δύο άτομα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ