Μαύρη Επέτειος: Σαν σήμερα 11-11-11 ορκίστηκε ο 11ος – δοτός – Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

netakias.com

Μαύρη Επέτειος: Σαν σήμερα το ΔΝΤ, οι Ευρωπαίοι και οι Τραπεζίτες ανέτρεψαν την νόμιμη κυβέρνηση της Ελλάδας και σε συνέργεια με την Νέα Δημοκρατία και το Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό, επέβαλαν τον δοτό Τραπεζίτη Λουκά Παπαδήμο ως Πρωθυπουργό των Ελλήνων. Η κυβέρνηση είχε μοναδική αποστολή να εκτελέσει το PSI ώστε να αδειάσουν τα αποθέματα της Ελλάδας, από τους ΟΤΑ, τα Ασφαλιστικά Ταμεία, τα Νοσοκομεία, τα Πανεπιστήμια, τους μικρομολογιούχους ακόμη και την Εργατική Εστία και τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας, ώστε να σώσουν την Deutsche Bank και τις άλλες Τράπεζες που έπαιξαν παιχνίδια στην πλάτη των Ελλήνων.

Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε μέχρι σήμερα. Ανθρωπιστική κρίση, αυτοκτονίες, ανεργία, φτώχεια, κόψιμο μισθών, υποκατώτοι μισθοί και κατεστραμμένες υποδομές,.

Διαβάζουμε από την ορκωμοσία εκείνης της ημέρας:

Ανακοινώθηκε μετά από έντονες διαβουλεύσεις η σύνθεση της νέας κυβέρνησης, υπό τον κ. Λουκά Παπαδήμο, η οποία ορκίστηκε το απόγευμα στο Προεδρικό Μέγαρο ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια.

Αμέσως μετά την τελετή της ορκωμοσίας, ο Λουκάς Παπαδήμος μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου συνάντησε τον απερχόμενο Πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου

Σε συνθήκες φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού ζουν πάνω από ένας στους τρεις κατοίκους στην Ελλάδα και κατά μέσο όρο ένας στους πέντε στην ΕΕ, σύμφωνα με τα στοιχεία του 2017 που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Eurostat.

Λίγο μετά τις 19.00 ολοκληρώθηκε η πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ενώ θα ακολουθήσει διευρυμένη σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου (υπουργός, αναπληρωτές υπουργοί, υφυπουργός Οικονομικών) με υπηρεσιακούς παράγοντες, υπό την προεδρία του Ευάγγελου Βενιζέλου, καθώς και οι καθιερωμένες τελετές παράδοσης-παραλαβής στα υπουργεία.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ,ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ,ΛΟΥΚΑΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ,ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές, το Αθηναϊκό Πρακτορείο μετέδωσε πως οι προγραμματικές δηλώσεις του νέου πρωθυπουργού στη Βουλή, θα αναγνωστούν, πιθανότατα, την προσεχή Δευτέρα. Νωρίτερα, ερωτηθείς για το θέμα των προγραμματικών, ο πρόεδρος της Βουλής δεν ήταν σε θέση να δώσει σαφή απάντηση.

Στη νέα κυβέρνηση που αριθμεί συνολικά 48 μέλη, εκ των οποίων έξι προέρχονται από τη ΝΔ και τέσσερα από τον ΛΑ.Ο.Σ., οι 34 είναι βουλευτές (31 του ΠΑΣΟΚ και τρεις του ΛΑΟΣ) και οι 14, συμπεριλαμβανομένου και του πρωθυπουργού, είναι εξωκοινοβουλευτικοί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ