Οι απόστρατοι αξιωματικοί έχουν ταλέντο!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το εικαστικό γεγονός της χρονιάς είναι η 2η Πανελλήνια Έκθεση Εικαστικών Τεχνών των μελών της Ε.Α.Α.Σ., που πραγματοποιείται στο Πολεμικό Μουσείο!

38 απόστρατοι αξιωματικοί του Στρατού αλλά και μέλη των οικογενειών τους ένωσαν τις δυνάμεις των χρωστήρων τους και εκθέτουν τα έργα τους στο φουαγιέ του Πολεμικού Μουσείου (Βασιλίσσης Σοφίας και Ριζάρη 2) από τις 11 έως τις 14 Νοεμβρίου. Τα έργα που μπορεί το κοινό να θαυμάσει σε αυτή την έκθεση μπορούν να ενταχθούν σε διάφορες «σχολές» και στιλ και η αντίληψη των δημιουργών τους για την απεικόνιση της ανθρώπινης μορφής, των τοπίων και των αντικειμένων απηχεί διάφορες εποχές της ζωγραφικής.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΙΑ
Ψυχή αυτής της έκθεσης και υπεύθυνος της διοργάνωσής της είναι ο Ταξίαρχος ε.α. Νικόλαος Νίκας, ο οποίος ασχολήθηκε με τις εικαστικές τέχνες μετά την αποστρατεία του το 2004. Ο κ. Νίκας διδάχθηκε την αγιογραφία από τη Φωτεινή Παπαντωνίου, βιβλιοδεσία από τον Νίκο Καραμέτο, χαρακτική από τον καθηγητή της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Μιχάλη Αρφαρά και ξυλογλυπτική από τον Οργανισμό Χειροτεχνίας Κύπρου. Έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με την βιβλιοδεσία και έχει διακριθεί σε διεθνή Forum στη Λιμόζ και Λιλ της Γαλλίας, στην Μπριζ του Βελγίου, στο Φρίμπουργκ της Ελβετίας αλλά και σε εκθέσεις στην Ελλάδα. Στην φωτογραφία βλέπουμε τον Ταξίαρχο ε.α. Νικόλαο Νίκα μπροστά από μια εξαιρετικά σύνθετη και δύσκολη στην υλοποίηση βιβλιοδεσία και θήκη βιβλίου, που έχει κάνει για μια έκδοση.

Η είσοδος στην Έκθεση Εικαστικών Τεχνών των μελών της Ε.Α.Α.Σ., που πραγματοποιείται στο Πολεμικό Μουσείο, είναι ελεύθερη για το κοινό. Άπαντες οι προσερχόμενοι θα πρέπει να επιδεικνύουν, προς έλεγχο, πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης. Η είσοδος και παραμονή στους χώρους των εκδηλώσεων θα διέπεται από τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Ώρες λειτουργίας της Έκθεσης

Σήμερα 11 Νοεμβρίου γίνονται τα εγκαίνια και η Έκθεση θα μείνει ανοικτή μέχρι τις 20:30
Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 9.00 – 19.00
Σάββατο 13 Νοεμβρίου 9.00 – 20.00
Κυριακή 14 Νοεμβρίου 9 – 14.30

ΔΗΜΟΦΙΛΗ