Εν ψυχρώ δολοφονία γυναίκας από άνδρα με σπαθί σαμουράι στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Μπασάκ Τσενγκίζ δέχθηκε επίθεση από τον Τσαν Γκοκτούγκ Μποζ από το πουθενά με ένα σπαθί σαμουράι, ενώ περπατούσε σε έναν δρόμο οικισμού όπου διέμενε στην περιοχή Ατασεχίρ της Κωνσταντινούπολης το βράδυ της 9ης Νοεμβρίου.

Ο ύποπτος τράπηκε σε φυγή πεζός με ένα ξίφος μήκους 75 εκατοστών, ενώ η Cengiz, η οποία έμεινε βαριά τραυματισμένη μετά την άγρια επίθεση, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, αλλά υπέκυψε στα τραύματά της παρά όλες τις προσπάθειες των γιατρών.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τελικά τον Μποζ, έναν 27χρονο φοιτητή, μόλις τον αναγνώρισαν σε πλάνα κλειστού κυκλώματος και ξεκίνησε έρευνα για τη δολοφονία.

Τουλάχιστον 309 γυναίκες έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής το 2021 στην Τουρκία, σύμφωνα με την πλατφόρμα We Will Stop Femicides (Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu).

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο Μποζ εξήγησε με μεγάλη ψυχραιμία τις λεπτομέρειες του φόνου που διέπραξε στην τρισέλιδη κατάθεσή του. Ομολόγησε επίσης ότι είχε αποφασίσει να σκοτώσει μια γυναίκα φεύγοντας από το σπίτι του.

Ο Μποζ συνελήφθη στις 10 Νοεμβρίου με την κατηγορία της «εσκεμμένης δολοφονίας με ένα τερατώδες συναίσθημα» μετά από έφοδο της αστυνομίας που διεξήχθη στην κατοικία του, όπου βρέθηκαν 15 διαφορετικά αιχμηρά εργαλεία, συμπεριλαμβανομένου του σπαθιού σαμουράι.

Μιλώντας στο Demirören News Agency, οι γείτονες του Μποζ ισχυρίστηκαν ότι ο ύποπτος είχε ασυνήθιστες συμπεριφορές και ότι πρόσφατα είχε απειλήσει ένα παιδίδείχνοντας το σπαθί του.

Νοσηλευόταν για 17 ημέρες για χρήση ναρκωτικών στο παρελθόν και λάμβανε ψυχολογική υποστήριξη για πέντε χρόνια, ωστόσο δεν είχε συμβουλευτεί κανένα γιατρό τα τελευταία τρία χρόνια, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ