Βασιλική Θάνου: Η μήνυση Ερντογάν στην «Δημοκρατία», συνιστά απειλή στην εθνική μας κυριαρχία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μία ξεκάθαρη τοποθέτηση, από μία εμβληματική προσωπικότητα στο χώρο της ελληνικής δικαιοσύνης, που δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες. Η κυρία Βασιλική Θάνου, πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του Αρείου Πάγου ε.τ., αναλύει και τεκμηριώνει πως πρέπει να κινηθεί η Ελληνική δικαιοσύνη στην υπόθεση της μήνυσης του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά της εφημερίδας «δημοκρατία» και των στελεχών της, Μανώλη Κοττάκη, Δημήτρη Ριζούλη, Ανδρέα Καψαμπέλη, Γιώργο Πατρουδάκη

«Το αίτημα δικαστικής συνδρομής από την Τουρκία δεν πρέπει να ικανοποιηθεί από τις ελληνικές αρχές. Το μηνυόμενο αδίκημα της εξύβρισης του τούρκου προέδρου, το οποίο σύμφωνα με την μήνυση τελέστηκε στην Ελλάδα από Έλληνες πολίτες – δημοσιογράφους της εφημερίδας «δημοκρατία», είναι πολιτικό αδίκημα διότι αφορά πολιτικό πρόσωπο και πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια δημοσιογραφικού σχολιασμό των πολιτικών ενεργειών του εν λόγω προσώπου.

Σύμφωνα με τη σύμβαση αμοιβαίας δικαστικής συνδρομής, το αίτημα δεν μπορεί να χρησιμοποιείται για πολιτικούς λόγους ή για πολιτικά αδικήματα. Επίσης, το αίτημα δεν ικανοποιείται όταν θίγεται η κυριαρχία ή τα συμφέροντα της χώρας προς την οποία απευθύνεται, όπως προφανώς συμβαίνει στην προκειμένη περίπτωση, αφού στην αποσταλείσα μήνυση αναγράφεται ότι η μηνυόμενη πράξη «έχει στόχο τα μεγάλα συμφέροντα του έθνους μας, που τα υπερασπίζεται σταθερά ο πρόεδρος μας στην ανατολική Μεσόγειο και στη θάλασσα το νησιών»! Εννοώντας προφανώς, το Αιγαίο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ