Προκόπης Παυλόπουλος: Η συμφωνία των Πρεσπών μπορεί να καταγγελθεί

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εκπληκτική συζήτηση παρουσία του καθηγητή Ιωάννη Μάζη στην εκπομπή του Γιώργου Σαχίνη.

Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας και Επίτιμος Καθηγητής της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Προκόπης Παυλοπούλος, έδωσε ξεκάθαρες απαντήσεις αναφορικά με την Συμφωνία των Πρεσπών, παρουσία του ομότιμου καθηγητή του ΕΚΠΑ, Ιωάννη Μάζη, στην εκπομπή του Γιώργου Σαχίνη.

Σε μία ενδελεχή ανάλυση της συμφωνίας, κυρίως όμως της προοπτικής ακύρωσης της σε περίπτωση που τα Σκόπια συνεχίσουν τις παραβιάσεις αυτής, ο Προκόπης Παυλόπουλος τεκμηρίωσε το πώς και γιατί η Ελλάδα μπορεί να καταγγείλει την ΣτΠ. Κυρίως όμως διέψευσε όσους θεωρούν πως τυχόν κατάργηση της συμφωνίας των Πρεσπών, θα δώσει το δικαίωμα στα Σκόπια να αυτοαποκαλούνται «Μακεδονία».

Αντίθετα, ο Προκόπης Παυλόπουλος ξεκαθάρισε πως κατάργηση της συμφωνίας των Πρεσπών, ισοδυναμεί και με κατάργηση των τετελεσμένων αυτής, ενώ και το όνομα του κρατιδίου θα επανέλθει στην προτέρα κατάσταση, αυτή της ΠΓΔΜ.

Εξαιρετικές για άλλη μια φορά και οι τοποθετήσεις του καθηγητή Ιωάννη Μάζη. Συζήτηση επιπέδου με μοναδικό γνώμονα την υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων.

Δείτε το βίντεο:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ