Τώρα: Lockdown για όποιον δεν κανει και την τριτη δόση προαναγγέλει ο Σκερτσος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχοντας τις πλάτες του Νίκου Φιλη που πριν λίγες μέρες είχε ζητήσει να μην θεωρείται εμβολιασμενος οποιος δεν εχει κανει την τριτη δόση, ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, αναφορικά με τους εμβολιασμούς, δηλώνει πως η δυνατότητα πρόσβασης σε κλειστούς χώρους για τους φθινοπωρινούς – χειμερινούς μήνες με την τρίτη δόση είναι «ένα μέτρο προστασίας της υγείας των πιο ευάλωτων (…) που θα μπορούσαμε να εξετάσουμε και στη χώρα μας».

Το παραπάνω «ξεφούρνισε» ο υπουργός Επικρατείας σε μια συνέντευξη – «ποταμό» που παραχώρησε στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής», όπου έδωσε απαντήσεις σε όλα τα ανοιχτά θέματα του «πολέμου» κατά της πανδημίας, όπως η υποχρεωτικότητα, το ενδεχόμενο lockdown, η στάση της αντιπολίτευσης, ο εμβολιασμός και η τρίτη δόση.

Για το τελευταίο ειδικότερα, επισήμανε την πρακτική σε Ισραήλ και Γαλλία, οι οποίοι συνέδεσαν τη δυνατότητα πρόσβασης σε κλειστούς χώρους για τους φθινοπωρινούς-χειμερινούς μήνες με την τρίτη δόση, σχολιάζοντας κατόπιν πως: «είναι ένα μέτρο προστασίας της υγείας των πιο ευάλωτων προκειμένου να μην στερηθούν τις χαρές της κοινωνικής ζωής κατά τη διάρκεια του χειμώνα, που θα μπορούσαμε να εξετάσουμε και στη χώρα μας».

Αναλυτικά και ξεκινώντας από τα στοιχεία του εμβολιασμού και με βάση τα πιο πρόσφατα στοιχεία, ο υπουργός Επικρατείας επισήμανε πως «στην Ελλάδα έως σήμερα έχει επιλέξει να εμβολιαστεί το 75% των ενηλίκων και το 35% των ανηλίκων 12 έως 17 ετών. Τα ποσοστά αυτά μπορεί να μην θωρακίζουν όλο τον πληθυσμό, όμως σίγουρα δεν είναι ευκαταφρόνητα. Σας θυμίζω ότι σε ειδικές δημοσκοπήσεις πέρυσι τέτοιο καιρό μόλις το 33% των ενηλίκων δήλωνε ότι θα εμβολιαστεί σίγουρα. Συνεπώς ας μην είμαστε ισοπεδωτικοί».

Ταυτόχρονα, όμως, υπογράμμισε πως «εμείς προσπαθήσαμε και πετύχαμε να υλοποιήσουμε μια άρτια εμβολιαστική εκστρατεία που κυριολεκτικά επανασύστησε στους πολίτες το ελληνικό δημόσιο», εκφράζοντας, παράλληλα, την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι «τις τελευταίες 11 ημέρες περίπου 245.000 πολίτες απέδειξαν ότι δεν υπάρχει κάποια σκληρή αδιαπέραστη γραμμή μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων, κάνοντας την πρώτη τους δόση. Το φράγμα των 7 εκατομμυρίων πολιτών είναι πλέον πολύ κοντά. Πρέπει όμως να πάμε ακόμη πιο ψηλά από αυτό, για να μειώσουμε τους κινδύνους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ