Ασθενείς σε κοντέινερ και διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ στο Θριασιο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σοκάρουν οι εικόνες και οι περιγραφές των γιατρών απο το Θριασιο καθως η κατάσταση εξελίσσεται με δραματικό τροπο. Χθες και οι 53 απλές κλίνες covid του νοσοκομείου ήταν καλυμμένες μετά το τέλος της εφημερίας, ενώ και οι οκτώ κλίνες ΜΕΘ covid ήταν γεμάτες, ενώ έξι διασωληνωμένοι μη covid ασθενείς, βρίσκονταν εκτός ΜΕΘ.

Μαλιστα την Κυριακή υπήρξαν ασθενείς με κορωνοϊο, οι οποίοι νοσηλεύτηκαν εκτός του νοσοκομείο, σε κοντέινερ!

Σοκαριστική ήταν και η περιγραφή του Μανώλη Βαρδαβάκη, Πρόεδρου των εργαζομένων στο νοσοκομείο:

Χθες το πρωί έκλεισε η εφημερία του Θριασίου νοσοκομείου, με μηδενικές διαθέσιμες κλίνες covid, με τρεις ασθενείς με κορωνοϊό να νοσηλεύονται αναγκαστικά σε κοντέινερ στο προαύλιο του νοσοκομείου και έξι διασωληνωμένους μη covid ασθενείς και αυτό είναι το σημαντικότερο, να νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ διατρέχοντας σοβαρότατο κίνδυνο για την υγεία τους. Και αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό δείγμα του τι συμβαίνει, πολύ πιθανό σε μεγαλύτερη κλίμακα και στα υπόλοιπα δημόσια νοσοκομεία. Αν θέλετε ένα συγκριτικό στοιχείο, ακριβώς την ίδια μέρα πέρυσι, νοσηλεύαμε στο Θράσιο 39 covid ασθενείς, σήμερα νοσηλεύουμε 55. Αν κάνετε την πράξη έχουμε μια αύξηση των εισαγωγών γύρω στο 35-40%.

Και εμείς θεωρούμε ότι βασικός λόγος είναι, πέρα από τον εμβολιασμό, που είναι αναγκαίος για την αντιμετώπιση της επιδημίας, δεν παίρνονται τα υπόλοιπα μέτρα που είναι εξίσου αναγκαία για αντιμετωπιστεί ο συνωστισμός στα ΜΜΜ, για τους μεγάλους εργασιακούς χώρους που καταγράφονται δεκάδες κρούσματα, για τα σχολεία και τις σχολές και βέβαια δεν παίρνονται μέτρα για την ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων, για να μη φτάσουμε αυτό που ήδη γίνεται στη Βόρεια Ελλάδα, να γίνει και στην Αττική. Να επαναλειτουργήσουν τα κλειστά νοσοκομεία και να επιταχθούνμεγάλες ιδιωτικές μονάδες υγείας πριν φτάσουμε στον περσινό Δεκέμβρη, Γενάρη και Φλεβάρη και την περσινή τραγική κατάσταση.

Μετά την καταγγελία που έκανε το σωματείο μας άνοιξαν επιπλέον κρεβάτια ΜΕΘ στο νοσοκομείο  στερώντας τα βέβαια από τους μη covid ασθενείς και μεταφέρθηκαν οι ασθενείς από τα κοντέινερ και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, αλλά αυτή είναι η τάση. Σιγά-σιγά τα νοσοκομεία να πλημμυρίζουν με ασθενείς covid, μετατρεπόμενα το ένα μετά το άλλο σε νοσοκομεία μιας νόσου με παράπλευρες απώλειες που θα την πληρώσουν πολύ ακριβότερα ασθενείς με άλλα νοσήματα. Στο νοσοκομείο μας αυτή τη στιγμή είναι 220 κενές οργανικές θέσεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, παρόλο που είμαστε νοσοκομείο αναφοράς covid από την αρχή της επιδημίας. 70 συνάδελφοι κρατούνται σε αναστολή από την Κυβέρνηση παρά τις ανάγκες που υπάρχουν, ενώ κινδυνεύουν να απολυθούν 160 συμβασιούχοι 31 Δεκεμβρίου και 50 ακόμα συμβασιούχοι 31 Μαρτίου, την ίδια στιγμή που τα νοσοκομεία πλημμυρίζουν με ασθενείς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ