Πολάκης: Ζητεί την τιμωρία του εισαγγελέα για την κλήση σε ανωμοτί κατάθεση

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ κύριο Πλιωτα:

Κύριε εισαγγελέα, σας ζητώ να προχωρήσετε άμεσα σε πειθαρχικό έλεγχο και τιμωρία του Εισαγγελέα Πρωτοδικών κυρίου ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ που ζήτησε την ανωμοτί κατάθεση μου λόγω της μήνυσης του Μένιου Φουρθιώτη που διέταξε προανάκριση, για τους εξής δυο λόγους.

1) Γιατί παρέβη τα άρθρα 61 και 62 του Συντάγματος που σαφώς ορίζουν πως Βουλευτής δεν καλείται σε απολογία ούτε διώκεται αν δεν προηγηθεί άδεια ή άρση της ασυλίας από τη Βουλή των Ελλήνων. Άγνοια νόμου από εισαγγελικό λειτουργό ιδιαίτερα δεν γίνεται ούτε δεκτή ούτε ανεκτή.

2) Γιατί ανέθεσε την προανάκριση της εν λόγω υποθεσης στο «Τμήμα ασφαλείας του κρατους και του δημοκρατικού πολιτεύματος» της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής ,λες και κινδυνεύει το πολίτευμα από μέλος του Ελληνικού κοινοβουλίου !!!(ή από το δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη που εκληθη και αυτός από το ίδιο τμήμα για την ίδια μήνυση)

ΣΗΜΕΙΩΝΩ πως ο εν λόγω ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ,όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες δημοσιευμάτων που κοινοποιώ έχει ιδιαίτερο «ιστορικό» υποθέσεων που ασκεί διώξεις η αρχειοθετει.(Προφανως ολως τυχαιως και εκ παραδρομης…)
Πράγμα που επιβεβαιώνει στα ματια και στη λογική μου ,πως η εν λόγω κλήση σε εμένα δεν ήταν «λάθος» αλλά έχει βαθύτερα αίτια.

Υγ1.Περιμενω να λάβω την επίσημη ανάκληση της παράνομης,αντισυνταγματικής,παρακρατικής και χουντικής έμπνευσης κλήσης μου σε ανωμοτι κατάθεση.Γιατί βέβαια το δελτίο τύπου της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνων που μιλάει για «παραδρομή και ανάκληση» ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ διοικητική πράξη.

Υγ2. Κύριε Τασουλα, Πρόεδρε της Βουλής των Ελλήνων:
Όπως σας ζήτησα στη δια ζώσης συνάντηση μας πριν λίγη ώρα, πρέπει και εσείς επίσημα να ζητήσετε εκ μέρους της Βουλής τον πειθαρχικό έλεγχο του κυρίου ΑΝΔΡΕΟΥ, πρώτα απ’ όλα και πάνω απ’ όλα για να διαφυλάξετε το κύρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου και να μην ξαναυπαρξει τέτοια…. «παραδρομή» ούτε στο εγγύς ούτε στο απώτερο μέλλον.

Παύλος Πολάκης
Βουλευτης ΣΥΡΙΖΑ Χανιων,αναπλ τομεάρχης Διαφανειας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ