Θέλουν να γκρεμίσουν και τους ΑΗΣ και να ισοπεδώσουν τα ορυχεία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΙΣΟΠΕΔΩΣΟΥΝ ΤΑ ΟΡΥΧΕΙΑ – ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ;

Γράφει ο Μιχάλης Ραμπίδης Πτολεμαΐδα 16-11-2021

ΜΟΝΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΡΜΙΑ ΜΑΣ !!!

-Η Δ/ση της ΔΕΗ προκήρυξε διαγωνισμό με αντικείμενο την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών (EPCM) για τον σχεδιασμό, τον προγραμματισμό και την υλοποίηση των εργασιών καθαίρεσης, διαχείρισης υλικών και κατεδάφισης των αποσυρόμενων ΑΗΣ και ορυχείων, με κόστος περίπου 600 εκ ΕΥΡΩ! Οι χουβαρντάδες για τη δική μας περιουσία αποφασίζουν “γι’ εμάς” αλλά χωρίς εμάς και για “άλλους” ….

-Οι Σταθμοί Παραγωγής (ΑΗΣ) και τα Ορυχεία είναι η ζωντανή ιστορία του τόπου μας, που γράφτηκε με μεγάλη προσφορά των κατοίκων, με τον ιδρώτα, το αίμα, τη θυσία της ζωής τους και δεν σας δίνουμε το δικαίωμα να τη διαγράψετε με μια σας απόφαση.

-Είναι η τρανταχτή απόδειξη της προσφοράς μας στον εξηλεκτρισμό και την εκβιομηχάνιση της πατρίδας μας, με το εθνικό μας καύσιμο τον Λιγνίτη, για τουλάχιστον 70 χρόνια και βλέπουμε …..

-Οι κάτοικοι του Λεκανοπέδιου Κοζάνης-Πτολεμαίδας-Αμυνταίου-Φλώρινας, Μεγαλόπολης κ.α. όταν παραχωρούσαν τα αγροτεμάχιά τους και ανέχονταν επί δεκαετίες την σοβαρή μόλυνση του περιβάλλοντος, το έκαναν για τη ΔΗΜΟΣΙΑ Επιχείρηση Ηλεκτρισμού και όχι για τα ιδιωτικά συμφέροντα. Αφήστε στην άκρη το επιχείρημα της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ. Οι ΑΗΣ και τα Ορυχεία δεν τους ανήκουν!

-Η τουριστική, η εκπαιδευτική κ.α. αξιοποίησή ΑΗΣ & Ορυχείων είναι η αυτονόητη εξέλιξή τους, για να μην ερημώσει ο τόπος και να επιβιώσουν οι κάτοικοι και μετά την (βίαιη) απολιγνιτοποίηση, όπως σε όλες τις προηγμένες χώρες.

-Σταματήστε επιτέλους να γκρεμίζεται και να ξεπουλάτε, χτίστε και αξιοποιήστε τα περιουσιακά μας στοιχεία και τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα.
ΜΟΝΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΡΜΙΑ ΜΑΣ !!!

Σημ.: Περιφερειακή και Δημοτικές Αρχές, Συνδικάτα, Φορείς, Κάτοικοι: Αγρυπνείτε- Γρηγορείτε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ