Ο Κυρανάκης κράτησε αποστάσεις από τον Γεωργιάδη: “Οι επιχειρηματίες της εστίασης έχουν δίκιο”

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, στο Kontra News 10 με τον Γιώργο Μελιγγώνη στήριξε το αίτημα των επιχειρηματιών της εστίασης για αναπροσαρμογή των προστίμων κατά τους ελέγχους για τον κορονοϊό και τη μετατόπισή τους στους πελάτες – παραβάτες.

«Οι επιχειρηματίες της εστίασης έχουν δίκιο ότι τα πρόστιμα πρέπει να πηγαίνουν στους παραβάτες. Δεν γίνεται αν βρεθεί παραβάτης μετά από έλεγχο να την πληρώνει το μαγαζί και ο ιδιοκτήτης», τόνισε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Μιλώντας στο Kontra Channel, ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης είπε ακόμη ότι ο «κ. Γεωργιάδης τους άκουσε και κατέβηκε στη συγκέντρωση που έκαναν» οι επιχειρηματίες της εστίασης και «αυτό τον τιμά».

Πρόσθεσε: «Μιλάμε για μαγαζιά που θέλουν να τηρήσουν τους κανόνες και θέλουν να είναι ανοιχτά. Το πρόστιμο πρέπει να το πληρώσει ο παραβάτης. Δεν γίνεται να δεχτούμε ότι θα χάσουν τα μαγαζιά τη δουλειά τους και οι εργαζόμενοι τα μεροκάματα τους», ενώ ανέφερε ότι η κοινωνία και η οικονομία «πρέπει να λειτουργούν κανονικά».

«Μπορούν να το κάνουν εφόσον όλοι είναι εμβολιασμένοι. Αν θέλει να προστατευτεί κάποιος μπορεί να μην πηγαίνει σε χώρους με συνωστισμό», τόνισε ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης.

Βαριές οι καμπάνες στις επιχειρήσεις

Σημειώνεται ότι από τις 3 Νοεμβρίου, οι επιχειρήσεις εστίασης έχουν την υποχρέωση να ελέγχουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης COVID-19 των πελατών καθώς και αν το πιστοποιητικό ανήκει στον πελάτη μέσω ταυτοπροσωπίας με επίδειξη ταυτότητας ή άλλου νόμιμου εγγράφου.

Το πρόστιμο για τις επιχειρήσεις ξεκινάει από 2.000 ευρώ και φτάνει μέχρι τα 20.000 ευρώ και μπορεί η επιχείρηση να μπει σε καθεστώς αναστολής λειτουργίας από 7 έως και 60 ημέρες. Το πρόστιμο για τον πελάτη που δεν έκανε επίδειξη του πιστοποιητικού νόσησης ή εμβολιασμού κατά την είσοδο του στην επιχείρηση ανέρχεται στα 300 ευρώ.

«Το κόστος των ΜΕΘ το πληρώνουν όλοι, όχι μόνο οι ανεμβολίαστοι»

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το εάν η κυβέρνηση λειτουργεί μόνο για τους εμβολισμένους, απάντησε πως αυτό δεν ισχύει και ότι προστατεύει τους πάντες. «Το κόστος μιας ΜΕΘ είναι 100.000 ευρώ. Το εμβόλιο είναι 12 ευρώ. Οι εμβολιασμένοι φορολογούμενοι πληρώνουν περισσότερα για όσους δεν εμβολιάζονται και νοσούν σοβαρά. Η προστασία όμως είναι για όλους. Δεν είμαστε κυβέρνηση εμβολιασμένων. Θέλουμε να πειστούν όλοι και να κάνουν το εμβόλιο. Από σεβασμό πρέπει να εμβολιαστούν. Για να σώσουν τόσο τις ζωές τους όσο και τις ζωές των άλλων.», επισήμανε ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, είπε ακόμη: «Έχουμε υποσχεθεί στους εμβολισμένους ότι θα πάρουν πίσω τις ζωές τους. Χάνουν άνθρωποι τις ζωές τους. Θα μπορούσαν να τις έχουν σώσει με το εμβόλιο. Βλέπω ότι πολλοί έχουν αρχίσει να αλλάζουν γνώμη. Αυτό είναι μια θετική εξέλιξη. Σε κάθε περίπτωση στις ΜΕΘ 9 στους 10 είναι ανεμβολίαστοι. Αυτό δείχνει πως το εμβόλιο λειτουργεί».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ