Καταγγελία: Πετάνε στο πεζοδρόμιο ασθενείς με κορωνοϊό – Τους μεταφέρουν με ιδιωτικά βαν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μια απίστευτη καταγγελία έφερε στη δημοσιότητα ο ραδιοφωνικός σταθμός Status της Αλεξανδρούπολης.

Σύμφωνα με καταγγελία ακροάτριας του σταθμού, το απόγευμα της Παρασκευής η ίδια δέχτηκε τηλεφώνημα από τον σύζυγό της που νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης με κορωνοϊό, ο οποίος της είπε ότι αν και δεν αποθεραπεύτηκε πλήρως και συνεχίζει να είναι ακόμη θετικός, θα τον μεταφέρουν στο σπίτι με ασθενοφόρο, ώστε να παραμείνει σε καραντίνα.

Της ζήτησε μάλιστα να τον περιμένει έξω από το σπίτι για να τον παραλάβει από το ασθενοφόρο.

Αν και η ίδια η σύζυγος του ασθενούς ήταν θετική και παρέμενε και η ίδια σε καραντίνα, κατέβηκε στο πεζοδρόμιο, περιμένοντας τον σύζυγό και το ασθενοφόρο.

Εκεί, είδε ένα μαύρο φορτηγάκι, με τον οδηγό του έξω από το αυτοκίνητο και τον σύζυγό της σωριασμένο στο πεζοδρόμιο λόγω της εξάντλησης από την ασθένεια που δεν του επέτρεπε ούτε να αποβιβαστεί.

Ο οδηγός που φορούσε μόνο μια πάνινη μάσκα, ως μέτρο προστασίας, παρακολουθούσε από μακρια την προσπάθεια του ασθενή να σηκωθεί, δηλώνοντας ότι ο ίδιος είναι μόνον οδηγός και δεν έχει καμία υποχρέωση να αγγίζει ή ακόμη περισσότερο να βοηθά τον ασθενή κατά την επιβίβαση ή αποβίβαση.

Δήλωσε μάλιστα ότι είναι υπάλληλος εταιρείας ενοικιάσεως αυτοκινήτων που υπέγραψε μια σύμβαση με το κράτος για μεταφορά ασθενών.

Η καταγγέλλουσα αναγκάστηκε να μεταφέρει η ίδια και εντελώς μόνη, τον σύζυγό της στις σκάλες της οικοδομής που διαμένουν, ούσα και η ίδια προσβεβλημένη και εξαντλημένη από τον ιό.

Ο διοικητής του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλης Ρούφος, σε επικοινωνία με δημοσιογράφους του σταθμού, δήλωσε ότι οι διακομιδές ασθενών αφορούν το ΕΚΑΒ και όχι το νοσοκομείο, χωρίς όμως να διευκρινίσει αν από το νοσοκομείο κλήθηκε το ΕΚΑΒ ή η ιδιωτική εταιρεία. «Εγώ διοικώ το νοσοκομείο και όχι το ΕΚΑΒ» φέρεται να δήλωσε.

Ο διευθυντής του ΕΚΑΒ Θράκης, Χαρίλαος Λώτης, έριξε και αυτός με τη σειρά του αλλού την ευθύνη, λέγοντας πως η Πολιτική Προστασία είναι αυτή που υπέγραψε την σύμβαση με την ιδιωτική εταιρεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων. Στη συνέχεια όμως παραδέχθηκε ότι «καμιά φορά, αναθέτουμε και περιστατικά κορωνοϊού σε ιδιώτη».

Εργαζόμενοι του νοσοκομείου μίλησαν στην Εφημερίδα των Συντακτών και επιβεβαίωσαν «την ύπαρξη ιδιωτικού οχήματος συμβεβλημένης με το κράτος εταιρείας, για την αποκλειστική μεταφορά ασθενών με Covid-19 που μπορούν να περπατήσουν», κάτι που βρίσκεται εν ισχύ από τον περασμένο Μάρτιο.


Πηγη: statusradio.gr – efsyn.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ