Αναγνώριση από τις ΗΠΑ της ανάγκης «στρατιωτικού εκσυγχρονισμού της Τουρκίας»!

Την ώρα που στην Ελλάδα συζητάμε πόσο «στριμωγμένη είναι η Τουρκία» από τις ΗΠΑ, στο Πεντάγωνο έγινε προχθές σύσκεψη «υψηλού επιπέδου» για θέματα άμυνας. Ίσως δεν έχουμε καταλάβει ότι οι ΗΠΑ δεν θέλουν να πιέσουν την Τουρκία αλλά μόνο τον Ερντογάν.

Σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις στη συνάντηση «υψηλού επιπέδου» έγινε συζήτηση στη βάση όσων συμφώνησαν στην πρόσφατη συνάντηση τους Μπάϊντεν και Ερντογάν, αλλά και όσα έχουν συζητηθεί μεταξύ των υπουργών Άμυνας ΗΠΑ-Τουρκίας.

militaire.gr

Κάπως έτσι οι αντιπροσωπείες «συζήτησαν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που περιελάμβανε

διεθνείς προτεραιότητες, όπως «η καταπολέμηση της τρομοκρατίας και η περιφερειακή ασφάλεια στο Αφγανιστάν,την Αφρική, το Νότιο Καύκασο, την Ανατολική Μεσόγειος , τη Μέση Ανατολή και τη Μαύρη Θάλασσα.

Επικεφαλής της αμερικανικής αντιπροσωπείας ήταν η Λόρα Κούπερ, που ασκεί τα καθήκοντα του Βοηθού Υπουργού Άμυνας για Διεθνή Θέματα Ασφάλειας .

Οι δύο πλευρές συζήτησαν επίσης τη διμερή αμυντική συνεργασία, και «τον κοινό στόχο να ενισχυθούν οι μακροχρόνιοι αμυντικοί δεσμοί» ,με την κυρία Κούπερ να επιβεβαιώνει την αναγνώριση των Ηνωμένων Πολιτειών για τις ανάγκες στρατιωτικού εκσυγχρονισμού της Τουρκίας για την υποστήριξη του ΝΑΤΟ. Οι αντιπροσωπείες συμφώνησαν να γίνει η επόμενη συνάντηση στην Άγκυρα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ