Παγωμάρα για άλλη μια φορά στο ΥΠΕΞ μετά την αιφνίδια επικοινωνία Τουρκίας – Ισραήλ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάλι στον ύπνο πιάστηκε η ελληνική κυβέρνηση και το ελληνικό υπουργείο εξωτερικών. Πρώτα η σφαλιάρα από την Ισπανία με την στρατηγική συνεργασία στον στρατιωτικό τομέα και τώρα η σύσφιξη των σχέσεων Τουρκίας – Ισραήλ. Έχουμε μείνει πάλι μόνοι μας και δεν το ξέρουμε.

Ετσι για πρώτη φορά απο το 2013 ειχαμε συνομιλία μεταξύ ενός Ισραηλινού πρωθυπουργού και προέδρου της Τουρκίας, σύμφωνα με το γραφείο του Μπένετ.

Είχε προηγηθεί η απελευθέρωση και επιστροφή στο Ισραήλ ενός ζεύγους Ισραηλινών τουριστών που κατηγορήθηκαν για κατασκοπεία και κρατήθηκαν επί μία εβδομάδα στην Τουρκία.

Ο Μπένετ ευχαρίστησε τον Ερντογάν για τη βοήθειά του στην εξασφάλιση της απελευθέρωσης του ζευγαριού, ανέφερε το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού σε ανακοίνωσή του.

Ήταν η πρώτη συνομιλία μεταξύ ενός Ισραηλινού πρωθυπουργού και προέδρου της Τουρκίας από το 2013, σύμφωνα με το γραφείο του Μπένετ.

Μετά την απελευθέρωση του ζευγαριού, ο Τούρκος πρόεδρος είχε νωρίτερα σήμερα επίσης τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ισραηλινό ομόλογό του Ισαάκ Χέρτσογκ, ανακοίνωσε η τουρκική προεδρία, αναφερόμενη σε μία σχετικά σπάνια επαφή ανάμεσα στις δύο χώρες, οι σχέσεις των οποίων είναι τεταμένες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ