Πανζουρλισμός στην αγορά απο τα νεα ωράρια – Εχει μπερδευτεί ο κόσμος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέα ωράρια ανακοίνωσε πριν λίγο ο υπουργος υγείας.

Από 7:00 έως 9:30 η άφιξη στους χώρους εργασίας, αλλαγές και στο ωράριο του λιανεμπορίου.

Ενω τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά από τις 10:00 έως τις 21:00.

Ο κ.Πλεύρης ακολουθώντας τη διαστρεβλωτική γραμμή του Πρωθυπουργού επεσήμανε ότι η Κυβέρνηση έχει… ενισχύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας και ότι το εμβολιαστικό πρόγραμμα πάει καλά.

«Η κοινωνία δεν θα κλείσει, παίρνουμε όλα τα μέτρα ώστε να μπορέσει το ΕΣΥ να ανταποκριθεί στην πίεση. Πάνω από το 85% όσων νοσηλεύονται στις ΜΕΘ ή χάνουν τη ζωή τους είναι ανεμβολίαστοι. Οι κλίνες ΜΕΘ έχουν υπερδιπλασιαστεί και διατίθενται 12.000 άτομα προσωπικό», είπε ο Υπουργός Υγείας, ο οποίος μάλλον δεν έχει ιδέα για το τι γίνεται εντός των νοσοκομείων και αγνοεί τα όσα καταγγέλλουν οι γιατροί και το προσωπικό.

Αναφερόμενος στην επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών σχολίασε: «Η επίταξη ήταν αναγκαίο μέτρο. Τελικά θα χρειαστούμε στις περιοχές όπου πιέζεται το σύστημα 80 γιατρούς».

Σύμφωνα με τον κ.Πλεύρη, «οι εμβολιασμοί συνεχίζονται με ικανοποιητικό βαθμό ήδη υπάρχουν 900.000 προγραμματισμένα ραντεβού. Το 75% του ενηλίκου πληθυσμού έχει ήδη εμβολιαστεί». Άρα σύμφωνα με τα στοιχεία του, θα ξεπεράσουμε κατά πολύ το 80% στους εμβολιασμούς, οπότε ποιος ο λόγος του παραλογισμού;

Προστατεύουν, δεν τιμωρούν…

Προχωρώντας με τα νέα μέτρα και το τι θα ισχύει για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, ο Θάνος Πλεύρης προσβάλλοντας τη νοημοσύνη όσων βλέπουν τις παλινωδίες και την κοροϊδία της Κυβέρνησης, είπε ότι «δεν έχουν τιμωρητικό, αλλά προστατευτικό χαρακτήρα προς τους ανεμβολίαστους και έχουν ως κύριο στόχο να κρατήσουν την κοινωνία ανοιχτή».

Βέβαια μπορεί τελικά να μην έχει και άδικο ο Υπουργός Υγείας, γιατί αν σκεφτεί κανείς ότι όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί, τσεκάρονται δύο, τρεις και τέσσερις φορές την εβδομάδα, οπότε είναι δεδομένα αρνητικοί, είναι γεγονός ότι κινδυνεύουν από τους εμβολιασμένους, οι οποίοι στοιβάζονται ανεξέλεγκτοι (σε μπουζούκια, γήπεδα κλπ.) χωρίς να υποχρεώνονται σε τεστ, χωρίς κανένα μέτρο προστασίας και χωρίς να ενδιαφέρει κανέναν ότι μεταδίδουν κανονικά τον ιό… Αλλά αυτά μάλλον είναι λεπτομέρειες που χαλάνε το κυβερνητικό αφήγημα…

Σύμφωνα με τα όσα είπε λοιπόν, οι ανεμβολίαστοι, εκτός από τους εσωτερικούς χώρους της εστίασης που ήδη ισχύει το απαγορευτικό, δεν θα μπορούν να μπαίνουν σε γυμναστήρια, μουσεία, θέατρα, σινεμά κ.ά., ακόμα και με αρνητικό τεστ.

Ωστόσο, θα έχουν πρόσβαση στα καταστήματα τροφίμων και στα φαρμακεία, χωρίς τεστ (σε σούπερ μάρκετ, κρεοπωλεία, κάβες, φαρμακεία πρέπει να τηρείται ο κανόνας του ενός ατόμου αλλά 9 τ.μ.), καθώς και σε καταστήματα λιανικού εμπορίου, κομμωτήρια, καταστήματα περιποίησης νυχιών κτλ και εκκλησίες, με την επίδειξη αρνητικού τεστ.

Επίσης, επτά μήνες από την έκδοσή του θα παύει να ισχύει το πιστοποιητικό εισόδου σε κλειστούς χώρους για εμβολιασμένους άνω των 60 ετών.

Ακόμη, επεκτείνεται το κυλιόμενο ωράριο σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και όπως είπε ο κ. Πλεύρης, στους χώρους εργασίας το ωράριο θα είναι από τις 07:00 έως τις 09:30 ενώ προανήγγειλε αλλαγές και στο ωράριο του λιανεμπορίου, με πιθανότερο ωράριο από τις 10:00 έως τις 21:00.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ