Σοβαρή αποκάλυψη στην Αμερική για το δολοφονικό σχέδιο της Τουρκίας – έκκληση για ενίσχυση της άμυνας Ελλάδας – Κύπρου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Δώστε Drones στην Ελλάδα να αμυνθεί» καλεί ευθέως τις ΗΠΑ κορυφαίος αμυντικός αναλυτής.

Στις αρχές Νοεμβρίου, οι αρχές της Σομαλίας στο διεθνές αεροδρόμιο του Μογκαντίσου κατέσχεσαν έξι αποσυναρμολογημένα drones. Η τουρκική πίεση όμως που ασκήθηκε, ανάγκασε τις αρχές της Σομαλίας να απελευθερώσουν τους Τούρκους μηχανικούς που συνόδευαν την αποστολή. Αυτοί οι μηχανικοί ισχυρίστηκαν ότι τα drones ήταν για …γεωργικούς σκοπούς! Αυτή η τρομακτική αποκάλυψη γίνεται από το Washington Examiner και τον κορυφαίο αμυντικό αναλυτή και συνεργαζόμενο ακαδημαϊκό με το αμερικανικό Πεντάγωνο, Michael Rubin.

Ο ισχυρισμός αυτός των Τούρκων συλληφθέντων μηχανικών φυσικά δεν ισχύει. Πρώτον, τα drones κοστίζουν 780.000 δολάρια, πολύ μακριά από την οικονομική δυνατότητα οποιουδήποτε Σομαλού αγρότη. Δεύτερον, οι τουρκικές άδειες εξαγωγής δείχνουν ότι τα drones έχουν διάρκεια πτήσης 3-4 ωρών και ικανότητα ωφέλιμου φορτίου που υποδηλώνει στρατιωτικό και όχι αγροτικό ρόλο.

Ούτε είναι τυχαίο ότι η Τουρκία βοήθησε στη δημιουργία μιας μεγάλης βάσης για drones επανδρωμένης από Τούρκους και Σομαλούς πράκτορες πληροφοριών δίπλα στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και Ασφάλειας της Σομαλίας, μια υπηρεσία που υποστηρίζει αντί να εμποδίζει τις πιο ριζοσπαστικές τρομοκρατικές ομάδες της Σομαλίας!

C2BA6D18 8832 417F A01A 1F8D42A1CC08
Η δράση των τουρκικών μη επανδρωμένων είναι πλέον συνεχής στα κατεχόμεν

Καθώς η βοήθεια της Τουρκίας αυξάνεται όχι μόνο για τις τρομοκρατικές ομάδες της Σομαλίας, αλλά και για το γενοκτονικό καθεστώς της Αιθιοπίας και τους Σουδανούς ισλαμιστές, η τουρκική βάση μη επανδρωμένων αεροσκαφών στο Μογκαντίσου αποτελεί Μέγιστη απειλή για τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή. Στο εσωτερικό της Σομαλίας, της Αιθιοπίας και του Σουδάν, όσοι αγωνίζονται για δημοκρατία και ένα πιο μετριοπαθές, ανεκτικό μέλλον, βρίσκονται όλο και περισσότερο απειλούμενοι από τους εχθρούς τους και πλήρως εγκαταλελειμμένοι από τη Δύση.

Η βάση των drone της Σομαλίας δεν είναι μόνη απειλή. Στις αρχές του 2021, ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι η Τουρκία είχε κατασκευάσει μια βάση μη επανδρωμένων αεροσκαφών σε εδάφη που κατέλαβε κατά την εισβολή της στην Κύπρο το 1974.

«Η Τουρκία δεν είναι 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα για εμάς· η Τουρκία είναι παντού για εμάς», ήταν τα λόγια του Ερντογάν. Η αεροπορική βάση Gecitkale, όπως την μετονόμασε ο Ερντογάν, επεκτείνει το επιχειρησιακό εύρος του στόλου των μη επανδρωμένων αεροσκαφών της Τουρκίας για να απειλήσει το Ισραήλ, την Αίγυπτο, τη Διώρυγα του Σουέζ και τη ναυτιλία στην Ανατολική Μεσόγειο. Μιλάμε πλέον για μία Παγκόσμια απειλή πρώτου μεγέθους!

Η Τουρκία δεν είναι το μόνο πρόβλημα. Το Ιράν χρησιμοποίησε τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη του για να χτυπήσει τη Σαουδική Αραβία και εξήγαγε τα μέσα για να τα κατασκευάσει στη Χεζμπολάχ, στον Ασαΐμπ Αχλ-ε Αλ Χακ και στους Χούτι. Αυτές οι ομάδες έχουν ουσιαστικά μετατρέψει θύλακες του Λιβάνου, του Ιράκ και της Υεμένης σε ιρανικές βάσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Πακιστανικά drones απειλούν τώρα και την Ινδία.

Ο Λευκός Οίκος δεν πρέπει να αγνοεί αυτές τις επιθέσεις επειδή έως αυτή την ώρα έχουν αποτύχει να σκοτώσουν Αμερικανούς: Τα drones θα γίνουν πιο ακριβή και περισσότερο ικανά με τον χρόνο και την εμπειρία. Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να δομήσουν μια πολύπλευρη στρατηγική ως απάντηση.

Το Κογκρέσο θα πρέπει να εγγυηθεί ότι οι σύμμαχοι των ΗΠΑ που απειλούνται από τουρκικά, ιρανικά ή πακιστανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη έχουν ένα ποιοτικό στρατιωτικό πλεονέκτημα τόσο με καλύτερα drones όσο και με ισχυρή άμυνα αντιdrone.

Η Τουρκία βάζει drones στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο; Τότε το Πεντάγωνο θα πρέπει να παράσχει drones στην Κύπρο ή στην Ελλάδα που μπορούν να χτυπήσουν βαθιά μέσα στην Τουρκία. Ο τουρκικός στρατός παρέχει drones σε μια ολοένα και πιο ασταθή κυβέρνηση της Σομαλίας; Τότε είναι καιρός να παρασχεθούν drones στην Κένυα και άλλες γειτονικές χώρες για να αντιμετωπίσουν την τουρκική απειλή, ακόμη κι αν, στην τελευταία περίπτωση, απαιτούνται Αμερικανοί ειδικοί.

Το Ιράν και η Τουρκία παρέχουν στην Αιθιοπία drones για να τα χρησιμοποιήσει εναντίον του λαού της; Ως απάντηση , οι ΗΠΑ θα πρέπει να παρέχουν στους Κυνηγημένους Αιθίοπες Tigrayans τη δυνατότητα να ανιχνεύουν και να καταρρίπτουν αυτά τα drones. Η ίδια ανάγκη για παροχή άμυνας ισχύει για τους Αρμένιους, τα Εμιράτα και τους Σαουδάραβες. Η Ινδία, επίσης, θα πρέπει να έχει ένα ποιοτικό στρατιωτικό πλεονέκτημα απέναντι στα drones καθώς το Πακιστάν και ίσως ακόμη και η Τουρκία μεταφέρει drones σε τρομοκράτες στο Κασμίρ.

Το Ισραήλ αποτελεί ένα πιο δύσκολο ζήτημα, καθώς δεν είναι μόνο ένα πιθανό θύμα για τις επιθέσεις των τουρκικών μη επανδρωμένων, αλλά και ένα πρόβλημα: Η κυβέρνηση Μπάιντεν θα πρέπει να ασκήσει οικονομική και διπλωματική πίεση για να τερματίσει τις πωλήσεις drone του Ισραήλ στην Αιθιοπία και το Αζερμπαϊτζάν.

Ωστόσο, για τις ΗΠΑ το να παραμείνουν παθητικές μπροστά σε μια αυξανόμενη απειλή, αποτελεί κατάργηση τόσο της ηγετικής της θέσης, όσο και της ευθύνης που απορρέει από αυτή. Η συμμαχία με την Αμερική θα πρέπει να είναι μια πορεία προς την ασφάλεια, όχι μια απειλή για την χώρα σύμμαχο!

Η τελευταία φράση του Μάικλ Ρούμπιν φωτογραφίζει ξεκάθαρα την πρόσφατη αμυντική συμφωνία των ΗΠΑ με την Ελλάδα, ζητώντας πλέον ξεκάθαρα από την Αμερική να αναλάβει τις ευθύνες της έναντι της συμμάχου της. Έχει απόλυτο δίκιο ο κορυφαίος αμυντικός αναλυτής. Η Ελλάδα δεν είναι ούτε Αφγανιστάν ούτε ιρακινό Κουρδιστάν και Κούρδοι της Συρίας, για να μας εγκαταλείψουν οι Σύμμαχοι Αμερικάνοι, όταν τα τούρκικα σχέδια εισβολής είναι ξεκάθαρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ