Novartis: «Πυρά» Τσοβόλα κατά κυβέρνησης για φωτογραφική διάταξη που μετατρέπει σε αρένα το Ειδικό Δικαστήριο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πυρά κατά της κυβέρνησης αναφορικά με τη φωτογραφική διάταξη με την οποία θα επιτρέπεται να παρασταθούν τα πολιτικά πρόσωπα ως «πολιτική αγωγή» στο Ειδικό Δικαστήριο για τη Novartis (σε περίπτωση που παραπεμφθεί ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος) εξαπολύει σε ανακοίνωσή του ο δικηγόρος Δημήτρης Τσοβόλας.

Όπως αναφέρει ο κ. Τσοβόλας πρόκειται για «φωτογραφική διάταξη» που στόχο έχει να διατηρηθούν οι «εσωκομματικές ισορροπίες» και «μετατρέπει σε αρένα το Ειδικό Δικαστήριο».

Αναλυτικά η ανακοινωση του:

Ο Δημήτρης Τσοβόλας ως συνήγορος υπεράσπισης κατηγορουμένων στη διαδικασία του Αρείου Πάγου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η Κυβέρνηση αποκαλύφθηκε πλήρως. Με φωτογραφική διάταξη που ψήφισε εκτάκτως η κυβερνητική πλειοψηφία στο πρόσφατο νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης (άρθρο 183 του ν. 4855/12-11-2020) με τίτλο «Κατάργηση αποκλεισμού του δικαιώματος παράστασης προς υποστήριξη κατηγορίας στο Ειδικό Δικαστήριο – Κατάργηση της παρ. 5 του άρθρου 15 του ν. 3126/2003) φροντίζει να εξυπηρετήσει του «ημέτερους» στην επικείμενη δίκη του Δημ. Παπαγγελόπουλου κ.α. στο Ειδικό Δικαστήριο. Φωτογραφική διάταξη για να διατηρηθούν επίσης εσωκομματικές ισορροπίες.

Κατά τα άλλα η Κυβέρνηση θέλει να πείσει ότι εκσυγχρονίζει το ποινικό σύστημα και την νομοθεσία, παρέχοντας, στους βουλευτές της πλειοψηφίας το δικαίωμα να παρίστανται στην προδικασία και στο Ειδικό Δικαστήριο για στήριξη των κατηγοριών, δικαίωμα που δεν είχαν μέχρι σήμερα. Μετατρέπει έτσι σε αρένα το Ειδικό Δικαστήριο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ