Επιμένει ο Σκέρτσος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

netakias.com

Σε διευκρινιστική δήλωση μέσω της οποίας θέλησε να εξηγήσει αλλά και να επιμείνει στην αρχική του τοποθέτηση προχώρησε ο Υπουργός Επικρατείας.

Στην αρχική του τοποθέτηση επιμένει ο Άκης Σκέρτσος, ο οποίος θέλησε να απαντήσει στην κριτική που του ασκείται μετά τη χθεσινή του δήλωση για τους ανεμβολίαστους αστυνομικούς.

Ο Υπουργός Επικρατείας, είχε επικαλεστεί την επιστήμη, ισχυριζόμενος πως ο κορονοϊός δεν μεταδίδεται μεταξύ των αστυνομικών και έτσι δεν καθιστά αναγκαία την επιβολή υποχρεωτικού εμβολιασμού στα σώματα ασφαλείας και τις ένοπλες δυνάμεις. Η αιτιολόγηση της τοποθέτησής του μάλιστα πως “δεν υπάρχει κάποια μελέτη που να δείχνει ότι οι εργαζόμενοι στην αστυνομία μεταδίδουν τον ιό”, προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με τον ίδιο να επανέρχεται, αλλά να εμμένει στην αρχική του δήλωση.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ:

► Guardian: Τελικά, οι φοιτητές του Χάρβαρντ δεν είναι τόσο έξυπνοι

Σε νέα του τοποθέτηση, ο Άκης Σκέρτσος, επιμένει πως “οι αστυνομικοί δεν συμμετέχουν σε αλυσίδες διασποράς του ιού”, ενώ αποδίδει τον “θόρυβο” της δήλωσής του σε “παπαγαλάκια” και στον “πιεστικό τηλεοπτικό χρόνο”.

Δικαίωση Πολάκη από Bloomberg και Lancet

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ THE LANCET BLOOMBERG

 

Μεγάλος θόρυβος έχει ξεσπάσει στο διαδίκτυο έπειτα από ανάρτηση του Παύλου Πολάκη, αναφορικά με την ελλιπή προστασία των εμβολίων έναντι της μετάλλαξης Δέλτα.

Φυσικά, όσοι άσκησαν κριτική στον γιατρό της πρώτης γραμμής Παύλο Πολάκη για αυτή του την αναφορά, δεν είναι γιατροί. Είναι αντίπαλοι πολιτική, δημοσιογράφοι, σαλτιμπάγκοι, άσχετοι και κάθε καρυδιάς καρύδι.

Φυσικά ο Παύλος Πολάκης δεν έβγαλε από το κεφάλι του την συγκεκριμένη αναφορά. Αντίθετα, όλες οι πρόσφατες επιστημονικές μελέτες, μεταξύ των οποίων και ελληνική που παρουσιάστηκε σε κεντρικό κανάλι, δείχνει ότι η προστασία των εμβολίων έναντι της μετάλλαξις, είναι πολύ μικρότερη από αυτή έναντι του βασικού στελέχους.

BLOOMBERG

Ενδεικτικές οι αναφορές στο Bloomberg, και η έρευνα που δημοσιεύτηκε στο έγκριτο The Lancet, πηγαίνουν ένα βήμα παραπέρα. τεκμηριώνοντας ότι η μετάλλαξη Δέλτα επιφέρει το ίδιο ιικό φορτίο σε εμβολιασμένους και μη.

Με απλά λόγια, η κριτική κατά των θέσεων Πολάκη, είναι ο ορισμός του λαϊκισμού και της ασυδοσίας. Αυτά τα δύο στοιχεία έχουν προκαλέσει την ασύλληπτη υγειονομική, κοινωνική και οικονομική καταστροφή στην Ελλάδα της πανδημίας.

The Lancet

ΔΗΜΟΦΙΛΗ