Κυριακή, 29 Ιανουαρίου, 2023

Τώρα: Νεα μέτρα προανήγγειλε ο Πλεύρης απο τον Σκαι

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αν συνεχιστεί η ραγδαία εξάπλωση της πανδημίας θα υιοθετηθούν και νέα περιοριστικά μέτρα, κυρίως για τους ανεμβολίαστους πολίτες σύμφωνα με όσα είχε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Σκαι:

Η φιλοσοφία μας είναι ότι δεν πρόκειται να πάμε σε περιορισμούς τύπου lockdown, είτε γενικού είτε ειδικού. Τα μέτρα που θα λαμβάνονται θα είναι μέτρα που θα περιορίζουν την κινητικότητα των ανεμβολίαστων και αυτό δεν θα είναι τιμωρητικό.

Η πανδημία καλπάζει σε όλη την Ευρώπη και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι. Όλα τα εθνικά συστήματα υγείας πιέζονται. Το 85% όσων βρίσκονται στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι. Για τις κλίνες ΜΕΘ γίνονται συνεχώς σχεδιασμοί, ώστε να μην υπάρχουν ελλείψεις.

Το ΕΣΥ αντέχει ακόμα. Δεν πρόκειται να κλείσουμε. Οσο υπάρχει αυτή η κατάσταση θα λαμβάνονται μέτρα. Η επιθυμία της κυβέρνησης είναι να μην φτάσουμε σε έναν πλήρη περιορισμό των ανεμβολίαστων στις κοινωνικές και οικονομικές δραστηριότητες. Θα επιμείνουμε σε αυτή την κατεύθυνση, οποιαδήποτε όμως μέτρα χρειαστούν δεν θα είναι τιμωρητικά για τα ¾ του πληθυσμού που είχε επιλέξει να εμβολιαστεί και δεν πιέζουν το ΕΣΥ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ