Η παράλυση της Δημοκρατίας είναι παράλυση Ζωής – Μην καρτεράτε να λυγίσουμε

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Του Πασχάλη Τσολάκη

Ο νέος ιός που εμφανίστηκε ξαφνικά στην ανθρωπότητα και κανείς δεν λέει με βεβαιότητα από που και πως προήλθε, αντιφατικές είναι οι ερμηνείες από τους ειδικούς και μη, ήδη βαδίζει στον τρίτο χρόνο. Ένα θέμα καθαρά ιατρικό, έγινε γρήγορα, σχεδόν άμεσα πολιτικό και από εκεί και πέρα οι κοινωνίες παρακολουθούν ένα «Χιτσκοκικό» θρίλερ.

Είναι γνωστό ότι στην πολιτική υπάρχουν μεγάλα συμφέροντα, είτε λέγονται φαρμακευτικές εταιρίες, είτε επιστημονικά εργαστήρια, είτε ειδικοί επιστήμονες είτε παραγωγοί προϊόντων πρόληψης και προστασίας από τον ιό, κυρίως όμως κρύβεται ένας αόρατος παίκτης, σαν τον ιό. Παίκτης που πάντα καραδοκεί, για να αλλάξει το status quo των δημοκρατικών αρχών και αξιών, ώστε να επέλθει μια άλλου είδους διακυβέρνηση.

Τα μέτρα προστασίας ξεκίνησαν με τους ανθρώπους να χαιρετάνε με τον αγκώνα, να ανοίγουν τις πόρτες με τον αγκώνα, οι γυναίκες να καθαρίζουν όλη μέρα πόμολα, τραπέζια και τρόφιμα, άνθρωποι να κυκλοφορούν με αντισηπτικό στην τσέπη. Υστέρα ήρθαν οι μάσκες, τα rapid test και το «ανθρωποκτόνο» lockdown. Το shopping therapy έγινε shopping κίνδυνος!

Η δημοκρατία γυψοποιήθηκε, αλυσοδέθηκε και τιμωρήθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό και απομόνωση! Ύστερα ήρθαν τα εμβόλια και είπαν κυβέρνηση και ειδικοί, τέλος ο κορονοιός έρχεται η ελευθερία. Ένα μίλι ακόμα, αλλά το μίλι δεν έχει τελειωμό….

Αυτά που άκουσαν οι άνθρωποι αυτά τα χρόνια του κορονοϊού από πολιτικούς, δημοσιογράφους, ειδικούς, επιστήμονες και πολλούς άλλους, δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην εκστόμισε μια παλιά τηλεοπτική ατάκα «Θα πηδηχτώ από το παράθυρο».

Σήμερα κυβερνητικοί και ειδικοί παραδέχονται πως και οι εμβολιασμένοι μολύνονται και μολύνουν και νοσούν και πεθαίνουν. Παρ’ όλα αυτά, καταργώντας κάθε ίχνος δημοκρατίας, στερούν από τους ανεμβολίαστους την ελευθερία τους, τη ζωή…τη Ζωή….τη Ζωή

Τουλάχιστον η ιατρική και η εκκλησία ΕΙΧΑΝ ηθικούς κώδικες και φραγμούς, σε αντίθεση με την πολιτική και την δημοσιογραφία που ποτέ δεν είχαν! Που πήγε αυτή η ηθική από τους ειδικούς και τους μητροπολίτες! Ποιον στηρίζουν σήμερα! Τον Θεό, τον άνθρωπο ή την εξουσία! Εγκληματίας ο ανεμβολίαστος, όργανα του σατανά, που αυτόματα καθίσταται και αμαρτωλός και η μόνη θέση που δικαιούται είναι και η επίγεια και η ουράνια κόλαση! Ακούει η ιεραρχία της εκκλησίας!

Όλο αυτό το διάστημα πέρασαν μέτρα, νομοσχέδια, μοιράστηκε άσωτο χρήμα, νομιμοποιήθηκαν αντιδημοκρατικές πράξεις, περιορίστηκε η ελευθερία και οι ανθρώπινες δράσεις. Ο πρωθυπουργός παρουσιάζεται σαν Λουδοβίκος. «Το κράτος είμαι εγώ» και όλοι οι ευγενείς, τότε, είχαν περισσότερη τιμή, αν ήταν από εκείνους που είχαν δει τον αυτοκράτορα να αφοδεύει!

Αντί όλο αυτό το διάστημα να ρίξουν στην μάχη και τους ιδιώτες γιατρούς για να κουράρουν τους ασθενείς, να τους δίνουν φαρμακευτικές αγωγές ή οδηγίες για να μην φρακάρουν τα νοσοκομεία και να λειτουργούν ομαλά για όλες τις ασθένειες, διώξανε και τους χθεσινούς ήρωες! Άλλωστε στην Ελλάδα, τους αφανείς ήρωες, τους ανώνυμους τους ρίχνουν στην ψάθα της ταπείνωσης και της ανέχειας!
Αν αύριο τελειώσει ο κορονοιός ή δεν θα αποτελεί κίνδυνο, όλα αυτά τα αντιδημοκρατικά και αντί ανθρωπιστικά μέτρα θα ανακληθούν; Θα είναι ύψιστη αρχή η Δημοκρατία, ή θα μπει η κοινωνία σε μια νέα κανονικότητα, όπου τα αντικοινωνικά και αντιδημοκρατικά μέτρα θα επεκταθούν με περισσότερη ένταση και καταστολή! Υπάρχει απάντηση; Θα απαντήσουν πολιτικοί και ειδικοί;
Από την στιγμή που ο Εφιάλτης μαρτύρησε στον Ξέρξη την Ανοπαία Ατραπό η τύχη του Λεωνίδα ήταν δεδομένη. Ο Νέος Αυστριακός καγκελάριος έδειξε την νέα ατραπό στην Ευρώπη. Από τον Φεβρουάριο υποχρεωτικός εμβολιασμός!
Τι σας ανησυχεί για το μέλλον; Ρωτήθηκε ο Ελύτης το 1976. «Ήδη, σας το είπα. Είναι η βαρβαρότητα. Τη βλέπω να ‘ρχεται μεταμφιεσμένη, κάτω από άνομες συμμαχίες και προσυμφωνημένες υποδουλώσεις. Μια μεθοδευμένη και οιονεί επιστημονική καθυπόταξη του ανθρώπου. Οι δημοκρατικοί θεσμοί, όλα δείχνουν ότι δεν θ’ αντέξουν για πολύ. Η οντότητα του ατόμου, βαίνει προς την ολική της έκλειψη»

Ένας ακρωτηριασμένος άνθρωπος έχει περιορισμένες δράσεις και περιορισμένες δυνατότητες να αυτοπροστατευτεί. Αυτό ακριβώς κάνουν οι εξουσίες. Ακρωτηριάζουν με ρατσισμούς και διαχωρισμούς την κοινωνία (Σήμερα εμβολιασμένοι – ανεμβολίαστοι) για να μην μπορεί αποτελεσματικά η κοινωνία να προστατευτεί από το μαζικό της εξευτελισμό!

Χρειάζεται μια ισορροπία ανάμεσα στην πανδημία και την δημοκρατία. Όταν καταλύεται ή περιορίζεται η δημοκρατία για να νικηθεί η πανδημία, τότε ίσως να χρειαστεί αίμα αντί εμβολίων, για να αποκατασταθεί η δημοκρατία. Η ήττα της δημοκρατίας είναι ήττα ζωής.
Ακούν οι δημοκρατικές δυνάμεις!

Τη σοβαρότερη μόλυνση του ιού, την έχει υποστεί η δημοκρατία και δυστυχώς αυτοί που έχουν χρέος να την προστατέψουν δεν το πράττουν. Η κοινωνία παρακολουθεί αμήχανη. Τουλάχιστον ας εύχεται η κοινωνία να αντέξει η δημοκρατία γιατί αν «πεθάνει» η δημοκρατία θα «πεθάνει» και η ίδια. Θέμα χρόνου θα είναι. Αλέξη ακούς!

Υ.Γ. «Ότι σώσεις μες στην αστραπή καθαρό στον αιώνα θα διαρκέσει. Πιάστε την αστραπή στον δρόμο σας και δώστε της διάρκεια. Όλα χάνονται. Του καθενός έρχεται η ώρα. – Όλα μένουν. Εγώ φεύγω. Εσείς να δούμε τώρα. Ελύτης

Ζητώ ν’ αγοράσω αξιοπρέπεια, σαν αυτή των ελεφάντων, που απομακρύνονται για να πεθάνουν» Ελύτης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ