Μακάβριο παράνομο νεκροταφείο με δεκάδες τάφους – ακόμη και βρεφών – σε σπίτι ιερέα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένα παράνομο νεκροταφείο μέσα στην αυλή του σπιτιού του, στα Καλύβια, λειτουργεί εδώ και χρόνια ένας ιερέας. Μετά από καταγγελίες ο φακός του τηλεοπτικού σταθμού Star έκανε επιτόπια έρευνα στην αυλή, με τους δεκάδες τάφους διάσπαρτους στην αυλή, γύρω από ένα εκκλησάκι πλησίον του σπιτιού. Τάφους ενηλίκων, μικρών παιδιών ακόμη και βρεφών μέσα σε ιδιόκτητο προαύλιο χώρο σπιτιού ιερέα!

Ο ιεράς Δημήτριος Ράικος υποστηρίζει πως πρόκειται για δήθεν παλιό μετόχι του Αγίου Όρους αλλά ο δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου, ξεκαθαρίζει πως πρόκειται για ιδιωτικό χώρο που δεν υπάγεται στην εκκλησία. Ο ίδιος υποστηρίζει πως πρέπει να επιληφθεί του ζητήματος η αστυνομία.

Ο καταγγέλλων Ταξιάρχης Πιτταράς είπε ότι ο  παλαιοημερολογίτης ιερέας , παντρεμένος με 13 παιδιά  “εδώ και 25 χρόνια θάβει παράνομα ανθρώπους. Μεγάλους, μικρά παιδιά , ακόμακαι βρέφη. Δεν είναι μοναστήρι αυτό. Ένα σπίτι με εκκλησία είναι. Ο κύριος κοκορεύεται ότι γι αυτά που κάνει έχει άδειες. Έχω ενημερώσει και τη Σύνοδο του αλλά και από εκεί δεν είδα τίποτα. Για την ψυχή της μάνας του δεν τα κάνει οικονομάει. Είναι γύρω στα 40 με 50 τάφους. Μόνο τα παιδάκια πρέπει να είναι πάνω από 30.”

Ο καταγγέλλων είπε ότι πήγε στον Δήμαρχο Σαρωνικού ο οποίος του είπε ότι δεν έχει καμία σχέση ο δήμος με τα θέματα αυτά μόνο η αστυνομία.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ:


Γρηγόρης Λέων: Απολύτως παράνομο

“Η υπόθεση είναι πάρα πολύ σοβαρή. Δεν υπάρχει καμία δυνατότητα από την ελληνική νομοθεσία κάποιος ιδιώτης να κατασκευάσει

ή να δημιουργήσει ένα νεκροταφείο” είπε ο Αντιδήμαροχς Αθηναίων Γρηγόρης Λέων ,αρμόδιος για τα θέματα που αφορούν τα νεκροταφεία στον Δήμο της Αθήνας.

” Ο νόμος είναι ξεκάθαρος . Αρμοδιότητα για τη δημιουργία και διαχείριση νεκροταφείων έχει ο δήμος και η κοινότητα παλαιότερα” τόνισε.

Ο παλαιοημερολογίτης ιερέας 

Ο ιερέας σε δηλώσεις του στο STAR είπε ότι όλα είναι απόλυτα νόμιμα καθώς πρόκειται για Μετόχι της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου που υπάγεται στο Άγιον Όρος και άρα έχει δικαίωμα να έχει τάφους.

“Εδώ ήρθα κατά εντολήν του πνευματικού μου πατέρα. Η γερόντισσα έκανε την κίνηση με εντολή του πατρός Ευθυμίου να μας δώσει

αυτό το χώρο το ιερό μετόχιο της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου. Το μοναστήρι ονομάζεται Παναγιά Γοργοεπήκοος. Συστήθηκε το 1970. Από τότε μέχρι σήμερα

έχουμε φιλοξενήσει άπορους μοναχούς κ μοναχές , οι οποίοι δεν είχαν που την κεφαλήν κλίναι”  Ο ίδιος εφημερεύει στην Αγία Τριάδα και Παμμέγιστους Ταξιάρχες στην Κάντζα , ένα μοναστήρι του παλαιού ημερολογίου. Όπως είπε κάνει καθημερινά λειτουργίες στον συγκεκριμένο χώρο όταν του το ζητήσουν οι πιστοί. Αναφερόμενους στους τάφους είπε: Είναι  και κάποιοι τάφοι βρεφών τα οποία επειδή έχουν υπερκορεστεί τα νεκροταφεία  έρχονται εδώ οι γονείς και τα ενταφιάζουμε εδώ.”

Στην εκπομπή μίλησε και  ο Αλέξανδρος  Κατσιφός , δικηγόρος του καταγγέλλοντα ο οποίος έκανε λόγο για “καταφανή παραβίαση σωρείας υγειονομικών διατάξεων που έχουν θεσπιστεί για την προστασία της δημόσιας ασφάλειας”.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ