Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου, 2022

Ανακοινωση του ΕΣΔΟΓΕ για την 79η επέτειο του Γοργοποτάμου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

H Ιωάννα Λιούτα για την ακρίβεια και τις τιμές των ακινήτων

ΜΕΙΩΝΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΣΕ ΒΑΣΙΚΑ ΕΙΔΗ...

Αυτή είναι η πραγματική εικόνα της οικονομίας

Γράφει η Ιωάννα ΛιούταΗ κυβέρνηση προσπαθεί...

Πάμε σαν άλλοτε (;)

Κώστα Δημ Χρονόπουλου Πάμε σαν άλλοτε, σαν προχθές, εχθές, σήμερα...

Γιώργος Βενετσάνος: Είδε και αποείδε ο Ρωμιός

Γράφει ο Γιώργος ΒενετσάνοςΤελικά με τα έτσι και τα...

ΠΑΚ Θεσσαλίας: Άλλα στα λόγια, άλλα στα χαρτιά για την ενίσχυση των κτηνοτρόφων!

Μια ακόμα δυσάρεστη έκπληξη επεφύλαξε η πολιτική ηγεσία του...

Tραπεζική ασυδοσία και ώρα ευθυνών για τον Άρειο Πάγο

Του Γεωργίου ΠαπασίμουΗ προκλητική προαναγγελία της Τράπεζας της...

Γιώργος Βενετσάνος: Ζωή και αξιοπρέπεια πίσω

Γράφει ο Γιώργος ΒενετσάνοςΟ ελληνικός λαός είναι καλός, φιλότιμος,...

Πλειστηριασμοί, Κατασχέσεις και Πρώτη Κατοικία

του  Χρυσόστομου Τσιρίδη. .Η λύση είναι μία πλέον. Η Κύρια...

Γιώργος Βενετσάνος: Πολιτικά 2500 ετών

Γράφει ο Γιώργος ΒενετσάνοςΈχουμε μια ιστορία που όχι μόνο...

Ανατροπή της παγκόσμιας ισορροπίας ισχύος: Αντί-Σταυροφορίες, Ημισεληνοφοροες

Εισαγωγικά, επιγραμματικά, οι διεθνείς σχέσεις μοιάζουν με σεισμογενείς περιοχές...

Αλωνίζουν οι Τ/Κ μέσα στο σπίτι μας, μας συκοφαντούν και εμείς τους ανεχόμαστε

ΜΙΑ «ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ» ΜΕ ΑΣΤΕΡΙΣΚΟΥΣ ΠΕΡΙ ΑΝΟΧΗΣ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙ ΘΡΑΣΥΤΑΤΩΝ...

Οι μυστικές συνομιλίες για την Ουκρανία και οι «κόκκινες» γραμμές

Στις 6 Νοεμβρίου 2022 συνομίλησαν μακριά από τα φώτα...

Κιβωτός του Κόσμου: Η αθέατη όψη ενός κυβερνητικού σκανδάλου

Άλλαξε η διοίκηση και ουσιαστικά κρατικοποιείται η μέχρι πρότινος...

Πράκτορες της Τουρκίας μέσα στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο!

Όλα τα Ελληνικά ΜΜΕ γραπτά, τηλεοπτικά ή και...

Αθήνα, 25 Νοεμβρίου 2021

Πριν 79 χρόνια, τη νύχτα της 25ης Νοεμβρίου 1942, με μία μεθοδικά σχεδιασμένη επιχείρηση της Ενωμένης Εθνικής Αντίστασης, του ΕΛΑΣ και του ΕΔΕΣ, με τη συμβολή Άγγλων κομάντος, ειδικών στις ανατινάξεις, ανατινάχθηκε η μείζονος στρατηγικής σημασίας και άριστα φυλασσόμενη γέφυρα του Γοργοποτάμου.

Ο Γοργοπόταμος αποτελεί κορυφαίο ορόσημο της Ενωμένης Εθνικής Αντίστασης: πρώτον, διότι έπληξε καίρια το γόητρο του Άξονα, την ώρα της μέγιστης ισχύος του, στέλνοντας σε όλο τον κόσμο ισχυρό μήνυμα ότι η Αντίσταση των λαών και ο αγώνας των Συμμάχων θα συντρίψει τον φασισμό. Δεύτερον, διότι έπληξε την επιχειρησιακή δυνατότητα του Άξονα στη Βόρεια Αφρική, σε μια κρίσιμη καμπή του πολέμου, διακόπτοντας για έξι βδομάδες τη μοναδική σιδηροδρομική αρτηρία προς το λιμάνι του Πειραιά.

Τρίτον, διότι με τον Γοργοπόταμο, ο ελληνικός λαός αφυπνίστηκε και η υπόθεση της Εθνικής Αντίστασης έλαβε μαζικό χαρακτήρα. Η αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης με το νόμο 1285/1982 απέδωσε δικαιοσύνη σε όσους πολέμησαν τον Άξονα κι έκλεισε οριστικά το κεφάλαιο του Εμφυλίου και του Εθνικού Διχασμού. Δικαίως, η επέτειος του Γοργοποτάμου καθιερώθηκε ως ημέρα της Εθνικής Αντίστασης.

Παρά τη φοβερή τρομοκρατία που εξαπέλυσαν οι κατακτητές – και ιδίως το Γ’ Ράιχ – η Εθνική μας Αντίσταση είχε θαυμαστά επιτεύγματα. Αναφέρουμε ενδεικτικά τον παλλαϊκό ξεσηκωμό της Μάχης της Κρήτης – καταλύτη και εναρκτήρια πράξη της Εθνικής Αντίστασης -, το παράτολμο εγχείρημα του Λάκη Σάντα και του Μανώλη Γλέζου να κατεβάσουν τη γερμανική πολεμική σημαία με τον αγκυλωτό σταυρό από την Ακρόπολη, την οργάνωση συσσιτίων από την Εθνική Αλληλεγγύη και άλλους φορείς, που απέτρεψε τη γενοκτονία του Ελληνικού Λαού από τον λιμό της Κατοχής.

Στις 14 Απριλίου 1942 έλαβε χώρα η πρώτη μεγάλη και νικηφόρα απεργία στην κατεχόμενη Ευρώπη από τους Τριατατικούς. Με την ανατίναξη από την ΠΕΑΝ των γραφείων της δωσιλογικής ναζιστικής οργάνωσης ΕΣΠΟ, στις 20 Σεπτεμβρίου 1942, απετράπη η προσέλκυση από τη Βέρμαχτ «εθελοντών» για το Ανατολικό Μέτωπο. Η Ελλάδα ήταν η μοναδική χώρα σε όλη την κατεχόμενη Ευρώπη στην οποία ματαιώθηκε η πολιτική επιστράτευση με τη μεγαλειώδη διαδήλωση του λαού της Αθήνας της 5ης Μαρτίου 1943 – που οργανώθηκε από το ΕΑΜ – και σώθηκε, έτσι, η νεολαία μας από τα ναζιστικά κάτεργα.

Η αιματοβαμμένη παλλαϊκή διαδήλωση, που οργάνωσε το ΕΑΜ στην Αθήνα, στις 22 Ιουλίου 1943, απέτρεψε την επέκταση της βουλγαρικής ζώνης κατοχής στην κεντρική Μακεδονία. Μόνο στη χώρα μας υπήρξε το φαινόμενο της Ελεύθερης Ελλάδας, της Ελλάδας του ΕΑΜ, με πρωτοποριακούς θεσμούς λαϊκής εξουσίας, λαϊκής αυτοδιοίκησης, οικονομικής συνεταιριστικής οργάνωσης, λαϊκής δικαιοσύνης. Η ηρωική αντιστασιακή δράση των Ελλήνων, είχε ως αποτέλεσμα να καθηλωθούν στη χώρα μας μεγάλες στρατιωτικές δυνάμεις των κατακτητών, στοιχείο που επηρέασε την εξέλιξη σε άλλα πολεμικά μέτωπα αλλά και απέκρουσε αποφασιστικά την προσπάθεια εκφασισμού της κοινωνίας, την οποία επιχείρησαν οι δυνάμεις του Άξονα με τους κατά τόπους συνεργάτες τους σε όλη την Ευρώπη.

Οι κατακτητές – με πρωταγωνιστή το Γ’ Ράιχ – άσκησαν ασύμμετρη βία κι έσπειραν τον τρόμο αλλά δεν κατάφεραν να κάμψουν το φρόνημα του αντιστεκόμενου λαού. Η τρομοκρατία της πείνας, τα Ολοκαυτώματα και οι μαζικές σφαγές αμάχων στην ύπαιθρο, τα ναζιστικά μπλόκα στις πόλεις, η εξολόθρευση του μεγαλύτερου μέρους των Ελλήνων Εβραίων, τα βασανιστήρια και οι φυλακίσεις, η καταναγκαστική εργασία, η μεθοδική λεηλασία και καταστροφή της χώρας αποτελούν ειδεχθέστατα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας για τα οποία δεν έχει αποδοθεί ακόμη Δικαιοσύνη.

Η Εθνική Αντίσταση ενάντια στις δυνάμεις κατοχής αποτελεί μια έμπρακτη και αγωνιστική αναβίωση του πνεύματος της Επανάστασης του 1821. Σήμερα, 79 χρόνια από την εγερτήρια εκείνη πράξη, ο ελληνικός λαός με την πολύτιμη στήριξη δημοκρατών και οργανώσεων από τη Γερμανία, αγωνίζεται για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών. Οι μαρτυρικοί τόποι, προσωπικότητες της πολιτικής, πολιτιστικής, επιστημονικής και καλλιτεχνικής πρωτοπορίας, όλος ο λαός διεκδικεί ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ! Και, παράλληλα, ενωμένοι οι Έλληνες υπερασπιζόμαστε την Ιστορία μας από τους επιλήσμονες και τους επίδοξους πλαστογράφους της ιστορικής αλήθειας.

Εφιστούμε, δε, για μία ακόμη φορά, την προσοχή του Υπουργείου Παιδείας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ιδίως των Ελλήνων εκπαιδευτικών, να μην συνεργήσουν, άθελά τους, στη διείσδυση της γερμανικής κρατικής προπαγάνδας στα σχολεία και την ελληνική κοινωνία αλλά να αποκρούσουν αποφασιστικά την προσπάθεια υπαγωγής υπό τον έλεγχο του γερμανικού κράτους της Ιστορίας της Κατοχής και της Εθνικής Αντίστασης.

Καλούμε τη νέα γερμανική κυβέρνηση να μη συνεχίσει την προσβλητική απέναντι στην Ιστορία και το Δίκαιο αδιαλλαξία της κας Μέρκελ και να αναλάβει, επιτέλους, την ευθύνη για τα αποτρόπαια ναζιστικά εγκλήματα κατά του ελληνικού λαού. Την καλούμε να τιμήσει την υπογραφή της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στη Συνθήκη του Λονδίνου του 1953 και να προσέλθει σε διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση για την εξεύρεση μίας δίκαιης λύσης. Αξιώνουμε από την ελληνική κυβέρνηση να πράξει το καθήκον της και να προχωρήσει στη σθεναρή διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών, σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση της Βουλής των Ελλήνων της 17ης Απριλίου 2019.

Καλούμε τον ελληνικό λαό να αγωνιστεί ανυποχώρητα για τη δικαίωση της Αντίστασης και θυσίας των Ελλήνων.

ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ
ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος με τον Μακη Τριανταφυλλοπουλο στην Δίκη στο Open: Ρωτήστε πόσοι Αθάνατοι πληρώθηκαν για να...

Εκρηκτική ήταν η εμφάνιση του Μακη Τριανταφυλλοπουλου στην εκπομπή...

Αμύθητη αρχαιολογική ανακάλυψη: Η πιο παλιά εκδοχή της Οδύσσειας μπροστά στα μάτια μας

  Με τόσο πλούσιο ιστορικό παρελθόν και «βιογραφικό» που ξεκίνησε...

Σάλος στο Instagram με το αληθινό ονομα της Κλέλιας Ανδριολάτου – Το Κλέλια δεν ειναι...

Απολαμβάνει την επιτυχία της η Kλέλια Ανδριολάτου που ...

Σάλος με το βιντεο του Λούμπεν για τον Μητσοτακη στη Ναταλια Γερμανού

Βούτυρο στο ψωμι των παιδιών του Λούμπεν ήταν οπως φάνηκε η συνεντευξη του Κυριακου Μητσοτακη στην Ναταλια Γερμανού. Μια συνεντευξη που την σχολίασαν με τον δικό τους τροπο.

Τωρα: Ο Ακης Τσελέντης για τον νεο σεισμο

Σε ανάρτηση του πριν λίγο ο έγκριτος σεισμολόγος αναφερει:...

Νίκος Ευαγγελατος: Ζεστά μετρητά 350000 ευρώ βρέθηκαν σε διαμέρισμα της Κιβωτού – Τα ειχα για...

Ιλιγγιώδης χρηματική ποσο βρέθηκε μέσα στο χρηματοκιβώτιο που διατηρούσε...

Ο Άκης Τσελέντης ισοπεδώνει τον Άδωνι Γεωργιάδη

Ξεσπά στο διαδίκτυο ο Αλης Τσελέντης, ο γνωστός σεισμολόγος...

Ισχυρός σεισμος στο Αλιβέρι της Εύβοιας – Σείστηκε η Αθήνα

Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 22:06 με επίκεντρο σχεδόν...