Ένοπλοι εμπόδισαν έφεση από τον γιο του Καντάφι στη Λιβυη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συμφωνα με τον δικηγόρο του Σαΐφ αλ Ισλάμ Καντάφι (γιου του Μουάμαρ Καντάφι), ένοπλοι τον εμπόδισαν να καταθέσει έφεση για τον αποκλεισμό του πελάτη του από τις προεδρικές εκλογές, ένα γεγονός που εντείνει τους φόβους για αναταραχές κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας στη Λιβύη.

Ο δικηγόρος Χάλεντ αλ Ζαΐντι ανέφερε σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα ότι ένοπλοι άνδρες εισέβαλαν στο δικαστήριο της πόλης Σέμπχα, όπου βρίσκεται το ένα από τα μόλις τρία κέντρα που δέχονταν φακέλους των υποψηφίων. Οι ένοπλοι τον εμπόδισαν να καταθέσει την έφεση του πελάτη του για να μην αποκλειστεί από τις ςκλογες.

Αργά το βράδυ της Τετάρτης η εκλογική επιτροπή απέρριψε την υποψηφιότητα του Σαΐφ αλ Ισλάμ και 24 άλλων προσώπων από τους συνολικά 98 που κατέθεσαν φακέλους για να διεκδικήσουν την ψήφο των Λίβυων στις εκλογές. Ωστόσο τον τελευταίο λόγο για την οριστικοποίηση των υποψηφιοτήτων θα έχουν τα δικαστήρια, όπως διαβεβαίωσαν η επιτροπή και ο απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών Γιαν Κούμπις.

Η υποψηφιότητα του Σαΐφ αλ Ισλάμ απορρίφθηκε επειδή το 2015 καταδικάστηκε ερήμην από δικαστήριο της Τρίπολης για εγκλήματα πολέμου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ