Τρίτη, 6 Ιουνίου, 2023

Έφυγε απο τη ζωη ο Φίλιππος Αλέξανδρος Εμπειρίκος-Κουμουνδούρος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έφυγε απο τη ζωη το Σάββατο που μας περασε, στις 20 Νοεμβρίου, σε ηλικία 78 ετών, ο εφοπλιστής Φίλιππος Αλέξανδρος Εμπειρίκος-Κουμουνδούρος. Αφηνει πίσω τη σύζυγό του, Nitzia, τις κόρες του, Nitzia Logothetis και Adriana Embiricos-Coumoundouros και τα εγγόνια του ενώ λόγω της πανδημίας του η κηδεία του θα γίνει παρουσία μόνο των στενών συγγενών του στη Γενεύη.

Ο οίκος Baltic Exchange, του οποίου ήταν μέλος για χρόνια, αναφέρει σε ανακοινωση του για εκλιπόντα πως υπήρξε διευθυντής της Embiricos Shipbrokers UK, υπηρέτησε ως πρόεδρος της κορυφαίας ναυτιλιακής ένωσης BIMCO την περίοδο 2007-2009, ενώ διετέλεσε μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της Intertanko (Διεθνής Ένωση Πλοιοκτητών Δεξαμενόπλοιων) και της τεχνικής επιτροπής της Lloyd’s Register.

Διπλωματούχος ναυπηγός, ήταν πολύ γνωστός στη ναυτιλιακή αγορά για τις εξαιρετικές συμβουλές του αναφορικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τις εμπορικές αξίες των πλοίων, ενώ πάντα σκεπτόταν εκ των προτέρων τις επιπτώσεις που θα επέφεραν στην αγορά οι επερχόμενοι κανονισμοί.

Ο εκλιπών αφήνει πίσω τη σύζυγό του, Nitzia, τις κόρες του, Nitzia Logothetis και Adriana Embiricos-Coumoundouros και τα εγγόνια του. Λόγω της πανδημίας του covid-19, η κηδεία θα γίνει παρουσία μόνο των στενών συγγενών του στη Γενεύη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ