Ρωσία: Χτύπησε τα Bayraktar και οι Τούρκοι δεν είπαν κουβέντα – Τα αχρήστευσαν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ρωσία ανέπτυξε ισχυρά συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου κατά μήκος των συνόρων με την Ουκρανία και τα ενεργοποίησε.

«Ο ρωσικός στρατός άρχισε να πραγματοποιεί ισχυρή ηλεκτρονική καταστολή του ηλεκτρονικού εξοπλισμού αναγνώρισης και των UAV», γράφει το πρακτορείο Avia.pro.

Με πληροφορίες απο το sportime.gr

O ουκρανικός στρατός άρχισε να χρησιμοποιεί ενεργά τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα επίθεσης Bayraktar TB2 στο Ντονμπάς, μία ενέργεια που προκάλεσε τον θυμό του Κρεμλίνου.

Όπως αποδεικνύεται από δορυφορικά δεδομένα, η ρωσική ραδιοηλεκτρονική ακτινοβολία είναι τόσο ισχυρή που προκαλεί παρεμβολές ακόμη και στη λειτουργία των διαστημικών σκαφών.

A630F161 4CB3 473A 9C87 22B91DB01CC0

Ρωσία: Χτύπησε τα Bayraktar και οι Τούρκοι δεν είπαν κουβέντα – Τα αχρήστευσαν
Η δορυφορική εικόνα που παρουσιάζεται, γράφει το Avia.pro, δείχνει το χρονολόγιο της ενεργοποίησης των ρωσικών συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου κατά μήκος των ρωσο-ουκρανικών συνόρων.

Η πρώτη τέτοια περίπτωση, μόνο μεταξύ των τεκμηριωμένων, καταγράφηκε τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, όταν ένα άγνωστο σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου κοντά στο Ροστόφ ενεργοποιήθηκε.

Στη συνέχεια, καταγράφηκε άλλο κρούσμα στις 29 Σεπτεμβρίου.

Αυτή τη φορά, ισχυρή ραδιοηλεκτρονική ακτινοβολία προήλθε από μια περιοχή που βρίσκεται νότια του Βόρονεζ.

Η ενεργή χρήση στοιχείων ηλεκτρονικού πολέμου από τα ρωσικά στρατεύματα δημιουργεί σαφώς πολλά προβλήματα στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας όσον αφορά τη χρήση των Bayraktar TB2 drones, τα οποία έχουν αχρηστευτεί.

Καμία αναφορά για τα περιστατικά δεν έχει γίνει από την Τουρκία, η οποία απλώς έκανε έκκληση στους Ουκρανούς να μην λένε τα Bayraktar τούρκικα, αφού τα έχει αγοράσει η Ουκρανία.

Να θυμίσουμε πως η στρατηγική των Ρώσων έχει πολλούς υποστηριχτές και στο ελληνικό Πεντάγωνο.

Οι Έλληνες στρατιωτικοί θεωρούν υπερτιμημένα τα Bayraktar για να αντιμετωπίσουν τακτικό στρατό.

Μάλιστα η Ελλάδα βρίσκεται σε συνομιλίες με το Ισραήλ για την αγορά ισραηλινής τεχνολογίας που καταστρέφει την επικοινωνία των drones με την βάση τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ