15χρονος σημάδεψε με ψεύτικο πιστόλι αστυνομικούς και ακινητοποίησε το όχημα τους

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ομάδα νεαρών έκανε πλάκα απειλώντας περαστικούς, για να ανεβάσει το βιντεο στο διαδίκτυο αλλα την πάτησαν στο τελος.

Το βράδυ του Σαββάτου πολίτες κατήγγειλαν ότι ομάδα ανήλικων επιχείρησε να τους ληστέψει στην οδό Αναξιμάνδρου στη Θεσσαλονίκη. Το περιπολικό του 100 που βρισκόταν στην περιοχή έλαβε εντολή να κινηθεί προς το σημείο και ενώ το όχημα της Αστυνομίας ήταν στην οδό Αναξιμάνδρου ένας 15χρονος που κρατούσε πιστόλι, εμφανίστηκε μπροστά του.

Το όπλισε και το έστρεψε προς τους αστυνομικούς έχοντας το δάχτυλο στη σκανδάλη. Οι αστυνομικοί διατήρησαν την ψυχραιμία τους. Μόλις βγήκαν  από το όχημα και έκαναν γνωστή την ιδιότητά τους οι αστυνομικοί, ο 15χρονος και τα υπόλοιπα τέσσερα μέλη της παρέας των ανηλίκων το έβαλαν στα πόδια. Οι αστυνομικοί τους καταδίωξαν και συνέλαβαν τον έναν από αυτούς, όχι όμως εκείνον που κρατούσε το όπλο.

Ο 15χρονος συλληφθείς οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα  και εκεί αποκάλυψε τα ονόματα των υπολοίπων μελών της συμμορίας. Ενημερώθηκαν οι γονείς τους και οι υπόλοιποι τέσσερις ανήλικοι προσήχθησαν στο Τμήμα Ασφαλείας, μαζί  τους και εκείνος που σημάδεψε τους αστυνομικούς με πιστόλι.

Τελικά, όπως αποδείχτηκε το πιστόλι ήταν ψεύτικο ενώ  όλοι τους ειναι  Έλληνες ηλικίας 15 ετών. Μαλσιτα  ανέφεραν ότι προσπάθησαν να ληστέψουν περαστικούς για να βιντεοσκοπήσουν τις πράξεις τους και να δημοσιεύσουν τα βίντεο στα social media. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ