Τουρκικές και ουκρανικές εταιρείες συνεργάζονται για αναβάθμιση ελικοπτέρων Mi-8

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η μεγαλύτερη αμυντική εταιρεία της Τουρκίας υπέγραψε συμβόλαια με δύο ουκρανικές εταιρείες, για να μοιραστούν εργασίες αναβάθμισης στα ουκρανικά ελικόπτερα Mi-8.

Η Aselsan, ειδική σε στρατιωτικά ηλεκτρονικά, θα συνεργαστεί με τη Motor Sich και την Ukroboronprom στην Ουκρανία. για να πραγματοποιήσει αναβαθμίσεις ηλεκτροοπτικών και πυραύλων Mi-8. Η σύμβαση υπογράφηκε κατά τη διάρκεια της Saha Expo, μιας αμυντικής και αεροδιαστημικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη από τις 10 έως τις 13 Νοεμβρίου.

Η Saha Istanbul είναι το μεγαλύτερο επιχειρηματικό σύμπλεγμα (cluster) της Τουρκίας, με 645 μέλη στον τομέα της άμυνας και της αεροδιαστημικής.

Σε αυτό το σχέδιο, η Aselsan θα εξοπλίσει το Mi-8 είτε με το Common Aperture Targeting System είτε με το ηλεκτροοπτικό σύστημα F-500C, επιτρέποντας στα αεροσκάφη να χρησιμοποιούν δυνατότητες στόχευσης με λέιζερ. Επίσης, θα εγκαταστήσει το πυραυλικό σύστημα L-UMTAS ή Cirit στο ελικόπτερο.

“Αυτή η συμφωνία περιλαμβάνει όλα τα Mi-8 και άλλων πελατών”, δήλωσε ένας αξιωματούχος της Aselsan.

Το 2018, η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία έκανε ξανά διαθέσιμα δύο ανακαινισμένα ελικόπτερα Mi-8 (Mi-8MTPB και Mi-8MTPI).

Το Mi-8MTPI έχει την ικανότητα να ανιχνεύει και να προσδιορίζει τοποθεσίες και τύπους εχθρικών εκπομπών, παρέχοντας περιορισμένες ικανότητες να εκτελεί αποστολές συλλογής πληροφοριών για την άμυνα του εχθρού.

Αυτή είναι η δεύτερη προσπάθεια εκσυγχρονισμού ελικοπτέρων που συγκεντρώνει τουρκικές και ουκρανικές εταιρείες. Τον Αύγουστο, η Τουρκική Αεροναυτική Ένωση και η Ουκρανική Ukrspec έκαναν μια συνεργασία για παροχή υπηρεσιών επισκευής και συντήρησης έως και 1.500 ρωσικών ελικοπτέρων Mi-17. Ως μέρος της σύμβασης, ο εταίρος θα παρέχει αρχικά υπηρεσίες εργοστασιακής συντήρησης και επισκευής στα 18 ελικόπτερα Mi-17, που χρησιμοποιούνται επί του παρόντος από την τουρκική χωροφυλακή.

Σύμφωνα με ένα προσύμφωνο, η συμφωνία εξυπηρετούσε το Mi-17 σε μια βάση συντήρησης στην Ισπάρτα της Τουρκίας, αλλά ο αριθμός των ελικοπτέρων που εμπλέκονται είναι άγνωστος.

Μια νέα εγκατάσταση συντήρησης και επισκευής θα δημιουργηθεί στην Άγκυρα για εργασίες σε τουρκικά ελικόπτερα και δυνητικά ξένες πλατφόρμες. Οι δοκιμές υλικών και κινητήρα θα πραγματοποιηθούν από την Motor Sich στην Ουκρανία.

Η εταιρική σχέση ελπίζει ότι το πιο άμεσο έργο που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της συμφωνίας Τουρκίας-Ουκρανίας, θα μπορούσε να προέλθει από τη Λιβύη, το Πακιστάν και το Αζερμπαϊτζάν.

defensenews.com

ΔΗΜΟΦΙΛΗ