Ισόβια στο κτήνος! Αλυσόδεσε κοριτσάκι μέχρι που πέθανε, ενώ βίαζε τη μητέρα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γερμανός πολίτης πολεμούσε με τους συνεργάτες των τούρκων και συμμετείχε στην γενοκτονία των Γεζίντι!

Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα για την κοινότητα Γεζίντι αλλά και για όσους μάχονται κατά της εγκληματικής δράσης του τουρκικού κράτους. Για πρώτη φορά, ένα μέλος του Ισλαμικού Κράτους (ISIS, Daesh) κρίθηκε ένοχο για γενοκτονία κατά του λαού των Γεζίντι, μιας από τις πιο διωκόμενες μειονότητες στη Γη. Ο Taha al-Jumailly, γνωστός και ως Taha A.J., 29 ετών, θα περάσει το υπόλοιπο της ζωής του στη φυλακή αφού καταδικάστηκε για γενοκτονία, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, εγκλήματα πολέμου και εμπορία ανθρώπων από δικαστήριο της Φρανκφούρτης.

Το σχόλιο της κοινότητας των Γεζίντι για την ιστορική απόφαση

Φωνάζουμε για δικαιοσύνη τα τελευταία επτά χρόνια. Ενώ χιλιάδες Ευρωπαίοι μέλη του ISIS επέστρεψαν στα σπίτια τους, τα οστά του λαού μας κείτονταν απροστάτευτα σε ομαδικούς τάφους. Τα σπίτια μας ήταν άδεια, μερικά ήταν ακόμα στημένα με νάρκες. Εκατοντάδες χιλιάδες Γεζίντι μαραζώνουν σε στρατόπεδα εκτοπισμένων και περισσότερες από 2.700 γυναίκες και παιδιά Γεζίντι εξακολουθούν να αγνοούνται.

Η σημερινή απόφαση είναι μια σημαντική νίκη στη συνεχιζόμενη μάχη μας για δικαιοσύνη. Τα φρικτά εγκλήματα που διέπραξε αυτό το μέλος του ISIS αναγνωρίστηκαν και τιμωρήθηκαν με την κατάλληλη τιμωρία. Ο Al-Jumailly υποδούλωσε μια γυναίκα Γεζίντι και την κόρη της. Έδεσε το πεντάχρονο παιδί σε έναν φράχτη μέσα στη ζέστη μέχρι που πέθανε. Θα παραμείνει στη φυλακή για όλη του τη ζωή, αλλά η αναζήτησή μας θα συνεχιστεί αμείωτη καθώς οι Γεζίντι επιδιώκουν τη δικαιοσύνη σε κάθε δυνατή δικαιοδοσία.

Πρέπει να σημειωθεί ότι αυτή η υπόθεση παρουσιάστηκε από τις γερμανικές αρχές όταν η σύζυγος του Al Jumailly, Jennifer Wenisch[1], εξήγησε άθελά της τα εγκλήματα που διέπραξαν σε έναν πληροφοριοδότη του FBI που νόμιζε ότι ήταν μέλος του ISIS. Πόσα μέλη του ISIS που είναι ένοχα για γενοκτονία, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, δουλεία, βιασμό και φόνο δεν πρέπει να διωχθούν ακόμη; Καλούμε τις αρχές επιβολής του νόμου, ιδιαίτερα στην Ευρώπη, να επιταχύνουν την έρευνα και την απαγγελία δίωξης των πολιτών τους που συμμετείχαν σε αυτά τα εγκλήματα.

Καλούμε επίσης τις ιρακινές αρχές να εγκρίνουν αμέσως νομοθεσία που ποινικοποιεί τις διεθνείς θηριωδίες όπως η γενοκτονία και τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, έτσι ώστε να μπορεί να συσταθεί ένα εξειδικευμένο δικαστήριο ή ένα υβριδικό δικαστήριο για να δικάσει τις πολλές χιλιάδες μέλη του ISIS που βρίσκονται υπό κράτηση στο Ιράκ για τα εγκλήματά τους κατά των Γεζίντι.

Η (FYF) κοινότητα των Γεζίντι είναι ευγνώμων στη Γερμανία για τις προσπάθειές της στη εκδίκαση αυτής της υπόθεσης. Ελπίζουμε ότι αυτό θα οδηγήσει σε περαιτέρω προσπάθειες, στη Γερμανία και αλλού, για δικαιοσύνη και απόδοση ευθυνών στον απόηχο της Γενοκτονίας των Γεζίντι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ