Εκστρατεία στο… Σαχέλ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θα στείλουμε άμεσα στρατιώτες (μάχιμους) στην υποσαχάρια Αφρική (περιοχή Σαχέλ) βάσει της συμφωνίας με την Γαλλία. «Δεν πρόκειται για στρατιωτικούς συμβούλους, τέτοιους έχουμε ήδη στην περιοχή, πρόκειται για μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, μάχιμα. Ήδη η Ελλάδα εξετάζει την αποστολή της πρώτης ομάδας μάχιμων στρατιωτικών», είπε ο υπουργός Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος.

Η αποστολή γίνεται στην βάση της Ελληνογαλλικής Συμφωνίας χωρίς να φαίνεται ότι… απειλείται η εδαφική ακεραιότητα της Γαλλίας ή ότι κινδυνεύει από επίθεση εχθρών. Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά το θέμα να έρθει στη Βουλή τονίζοντας ότι δεν μπορεί να πάνε Ελληνες στρατιώτες εκτός Ελλάδας χωρίς απόφαση της Βουλής. Μιλώντας ταυτόχρονα για τυχοδιωκτισμό και ανευθυνότητα, «το αποφασίζομεν και διατάσσομεν στην εξωτερική πολιτική έχει όρια».

«Η κυβέρνηση ανοίγει έτσι ένα επικίνδυνο δρόμο δίχως επιστροφή, προβαίνει σε μία ενέργεια που ανατρέπει την πάγια εξωτερική πολιτική δεκαετιών της μη ανάμιξης σε συγκρούσεις τρίτων έξω από το πλαίσιο διεθνών οργανισμών, και δημιουργεί κινδύνους για την εσωτερική ασφάλεια της χώρας, κινδύνους τους οποίους είχαμε κρατήσει μακριά όλα τα προηγούμενα χρόνια» τονίζει στην ανακοίνωσή του το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

netakias.com

ΔΗΜΟΦΙΛΗ