Σήφης Βαλυράκης: Ζω σε ένα θρίλερ μετά τον θάνατο του συζύγου μου – Οι πρώτες ώρες μετά την εξαφάνιση

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Μίνα Βαλυράκη συγκλόνισε στην περιγραφή τις για όσα έζησε τις πρώτες ώρες μετά την εξαφάνιση του Σήφη Βαλυράκη. Ως «θρίλερ» περιέγραψε η Μίνα Βαλυράκη-Παπαθεοδώρου τις πρώτες ώρες μετά την εξαφάνιση του Σήφη Βαλυράκη στις 24 Ιανουαρίου και μέχρι να εντοπιστεί νεκρός ο πρώην υπουργός.

«Νόμιζα ότι βρισκόμουν σε θρίλερ. Όταν ήρθαν ελικόπτερα να ψάξουν τον άντρα μου που είχα χάσει από τις 3:30 το μεσημέρι. Ζούσα μια κατάσταση φιλμ με τα ελικόπτερα να ψάχνουν τη βάρκα τον Σήφη, την οντότητα αυτού του ανθρώπου. Αναρωτιόμουν «μήπως ζω σε ένα θρίλερ, μήπως ονειρεύομαι;». Ήταν κάτι μεταξύ ονείρου και εφιάλτη» είπε η σύζυγος του Σήφη Βαλυράκη στην ΕΡΤ.

Όπως είπε «είχε ήδη σκοτεινιάσει. Εγώ από τις 3 το μεσημέρι είχα αρχίσει να ανησυχώ επειδή είχε αργήσει 3 ώρες. Έλεγα αν έμεινε η βάρκα έλεγα θα ερχόταν κολυμπώντας γιατί κολυμπούσε, είχε κάνει το Κέρκυρα-Αλβανία κολυμπώντας, δεν μιλάμε για έναν άνθρωπο που θα χανόταν στη θάλασσα. Έλεγα αν χάλασε η βάρκα θα κάνει πολύ ώρα να έρθει. Αλλά πόσο χρόνο; Από τις 3 άρχισα να φοβάμαι γιατί θα σκοτείνιαζε στις 5».

Συνεχίζοντας την περιγραφή της για όσα συνέβησαν στις 24 Ιανουαρίου με τον Σήφη Βαλυράκη και για τα οποία η οικογένεια του πρώην υπουργού μιλά για συγκάλυψη η σύζυγός του είπε ότι «είδα τους λιμενικούς να με ρωτάνε γιατί μπήκε στη θάλασσα ο σύζυγός σας. Είδα το λιμενικό να μην έχει βάρκα. Μου πρότειναν ένα ψαρά που αυθαιρέτως βρήκε τη βάρκα. Τελικά βρήκαμε τον Σήφη στις 8 μετά από δικές μας προτροπές γιατί μας καθοδηγούσαν λάθος».

«Βαδίζω με μια τεράστια στεναχώρια αλλά συγχρόνως με μια τεράστια δύναμη να ξεδιαλύνω και να τον βρω γιατί ο Σήφης Βαλυράκης δεν έχει εξαφανιστεί, είναι εδώ» είπε η Μίνα Βαλυράκη-Παπαθεοδώρου.

Μιλώντας για τη σχέση της με τον Σήφη Βαλυράκη η σύζυγός του είπε ότι «θέλω να σπάω τα όριά μου, δεν έχω όρια. Η διαφοροποίηση εμού από τον σύντροφό μου ήταν αυτό, ο Σήφης μου έδινε όρια. Δεν μπορώ να έχω εμπόδια μπροστά μου όταν περπατάω ή όταν οδηγώ. Ενώ προστατεύω η ίδια έχω ανάγκη να προστατευτώ όπως με προστάτευε ο σύντροφός μου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ