Οποιασδήποτε μορφής αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου ισοδυναμεί με προδοσία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Να τοποθετηθεί το ελληνικό ΥΠΕΞ και να ξεκαθαρίσει αν ετοιμάζεται αναγνώριση του Κοσόβου.

Η δημοκρατία του Κοσσυφοπεδίου κήρυξε την ανεξαρτησία της στις 17 Φεβρουαρίου 2008, με την Ελλάδα να παραμένει μία από τις πέντε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (μαζί με την Ισπανία, την Κύπρο, τη Ρουμανία και τη Σλοβακία) που δεν αναγνωρίζουν τη μονομερή διακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου.

Οι πιέσεις που δέχεται η χώρα μας από τον διεθνή παράγοντα προκειμένου να αναγνωρίζουμε την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου διαρκούν πολλά χρόνια. Όμως τώρα έρχονται δηλώσεις της υπουργού Εξωτερικών του Κοσσυφοπεδίου που δημιουργούν ερωτηματικά…

Η Ντόνικα Γκερβάλα, σύμφωνα με την Gazeta Express, δήλωσε σχετικά με την Ελλάδα: «Η Πρίστινα έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στις σχέσεις με την Αθήνα και δεν υπάρχουν εμπόδια για την Ελλάδα να αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο. Έχουμε βελτιώσει σημαντικά το καθεστώς όχι μόνο των διμερών σχέσεων, αλλά και της συνεργασίας. Παλαιότερα, η αντιπροσωπεία μας στην Ελλάδα ήταν ένα συνηθισμένο οικονομικό γραφείο, το οποίο δεν αναγραφόταν πουθενά: ούτε στο υπουργείο Εξωτερικών, ούτε στους καταλόγους και τα βιβλία αναφοράς του. Και σήμερα ο εκπρόσωπος μας στην Ελλάδα επικοινωνεί με τον Γενικό Διευθυντή και άλλα πρόσωπα στο υπουργείο Εξωτερικών. Αυτό συνέβη αφότου αναβαθμίσαμε το διπλωματικό καθεστώς του ελληνικού μας γραφείου».

Μάλιστα χαρακτηριστικά πρόσθεσε πως είναι καθήκον τους να εξαλείψουν τα διλήμματα της Ελλάδας, τονίζοντας ότι βρίσκονται σε καλό δρόμο!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ