Σαμποτάρουν συστηματικά την Εξεταστική: Έστειλαν 3.919 σελίδες στη 1 και μισή τα ξημερώματα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αποκλεισμός των μαρτύρων της αντιπολίτευσης, μονοκομματικό προεδρείο, ταχείς ρυθμούς εξέτασης μαρτύρων και «παραγωγή» χιλιάδων σελίδων εγγράφων κατά τρόπο που να μην μπορεί κανείς να τις διαβάσει: αυτό τον τρόπο επέλεξε η ΝΔ για να εμποδίσει την διερεύνηση της λίστας Πέτσα από την Εξεταστική Επιτροπή. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις 1.45 το πρωί απέστειλαν στους βουλευτές σχεδόν 4.000 σελίδες με έγγραφα, προκειμένου να εξετάσουν μάρτυρα στις 10 το πρωί! Από τις 4.000 σελίδες τουλάχιστον οι 500 αφορούσαν τον μάρτυρα και εστάλησαν από την κυβέρνηση!

Ο μάρτυρας ήταν ο πρόεδρος της Επιτροπής Παραλαβής της καμπάνιας για την λίστα Πέτσα, δηλαδή ένας απλός δημόσιος υπάλληλος (με βαθμό προϊσταμένου).

Είναι χαρακτηριστικός ο τρόπος που ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Εξεταστικής Γιάννης Κεφαλογιάννης στους βουλευτές την αλληλογραφία: «μας απεστάλη από τον Υφυπουργό Επικρατείας, τον κ. Οικονόμου, συμπληρωματικά έγγραφα σε συνέχεια της επιστολής που είχα στείλει, που μου είχατε δώσει τα κόμματα, 3.919 σελίδων και 4 usb». Ακόμη εστάλησαν 146 σελίδες από την πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου, 145 σελίδες συμπληρωματικής κατάθεσης εγγράφων από την εισηγήτρια της ΝΔ Κατερίνα Παπακώστα Παλιούρα και άλλες 7 σελίδες με έγγραφα.

Ο Γ. Κεφαλογιάννης, αλλά και οι εισηγητές, ευχαρίστησαν τους υπαλλήλους της Βουλής που ξενύχτησαν για να ψηφιοποιήσουν τα έγγραφα, αλλά το πρόβλημα παραμένει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ