Κυριακή, 29 Ιανουαρίου, 2023

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, όπου σταθεί κι όπου βρεθεί, κάνει πάρτι με το δημόσιο χρήμα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι σημερινές αποκαλύψεις της Εφημερίδας των Συντακτών για το μετρό Θεσσαλονίκης αποδεικνύουν ότι συντελείται πια ένα τριπλό έγκλημα από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Έγκλημα εις βάρος της πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης, με την απόσπαση των αρχαίων του σταθμού Βενιζέλου ,που ακόμη και επιφανείς αρχαιολόγοι από όλο τον κόσμο παραλλήλισαν με τον βομβαρδισμό της Ακρόπολης από τον Μοροζίνι.

Έγκλημα εις βάρος της πόλης της Θεσσαλονίκης που θα έχει στη διάθεσή της το μετρό το 2025, ενώ με τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ θα είχε ολοκληρωθεί από το φθινόπωρο του 2020 στους 12 από τους 13 σταθμούς και οι πολίτες της Θεσσαλονίκης δεν θα στοιβάζονταν εδώ και δύο χρόνια στα λεωφορεία εν μέσω πανδημίας.

Έγκλημα εις βάρος του δημόσιου συμφέροντος, καθώς η πρωτοφανής καθυστέρηση θα στοιχίσει στα δημόσια ταμεία εκατομμύρια ευρώ σε ρήτρες προς τον εργολάβο.

Από τον Σεπτέμβριο του 2019 είχαμε προειδοποιήσει τον κ. Μητσοτάκη να μην προχωρήσει στον σχεδιασμό του για τον σταθμό Βενιζέλου, καθώς και θα αποτελέσει πλήγμα για την πολιτιστική κληρονομιά και θα καθυστερήσει το έργο με αποτέλεσμα ο ανάδοχος να απαιτήσει αποζημιώσεις.

Σήμερα αποδεικνύεται ότι τίποτα δεν έγινε τυχαία και ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη, όπου σταθεί κι όπου βρεθεί, κάνει πάρτι με το δημόσιο χρήμα. Πάρτι με τις απευθείας αναθέσεις 5 δις ευρώ εν μέσω πανδημίας, πάρτι και στο μετρό Θεσσαλονίκης με εκατομμύρια ευρώ αποζημιώσεων σε βάρος της πόλης της Θεσσαλονίκης αλλά και σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ